Jeta në burg me Kevin

prison life with kevin

 Nga Charles Wilson

Pjesa 1 – Fillimi

Karma dhe rrethana e keqe nga një pozicion mund të jenë krejtësisht e kundërta nga një tjetër. Shekspiri na tha se “Asgjë nuk është as e mirë apo e keqe, por të menduarit e bën atë të tillë”. Kevin Trudeau do të na thoshte: “Merreni lehtë jetën” dhe “Ndihuni mirë tani” pavarësisht nga rrethanat. Pjesa qesharake është se nuk e kisha idenë se kush ishte ai derisa mbërrita në kamp-burg.  

Jam shumë i përulur që jam në këtë pozicion. Kevin më kërkoi të ndaj disa nga përvojat e mia me fansat dhe miqtë e tij. Do të krijoj një kapitull të ri në seri çdo të diel nga tani (nëntor 2020) deri në Vitin e Ri. Faleminderit që lexuat, dëgjuat dhe besuat të vërtetat që do të ndaj gjatë 9 javëve të ardhshme. Dy qëllimet e mia janë të jap një pasqyrë të mëtejshme për burgun federal nëpërmjet përvojës sime dhe të shpjegoj “Të bësh kohë” me Kevin, një përvojë që ndryshon jetën.    

Unë jam ndoshta djali më me fat i dënuar ndonjëherë me Burgun Federal. Kërkimi im në Google tregon faktet e mia për një kriminel që zotëronte armë zjarri ndërsa kultivonte marijuanë me qëllimin për ta shpërndarë. Unë u arrestova në 2015 dhe prita dënimin për gati 3 vjet. Gjykatësi im më dënoi me 30 muaj, gati gjysmën e rekomandimit të prokurorit, dhe më pas ai mbështeti “kërkesën” time për t’u vetëraportuar në FPC Montgomery më 13 shtator 2018. të ulëta. Dënimi ishte një lehtësim për torturën e mosnjohjes, megjithatë unë nuk e hulumtova burgun për 1 minutë, sapo erdha i verbër.  

Uragani Florence goditi SC ndërsa nëna ime dhe motra më e afërt më çuan 9 orë me makinë për t’u paraqitur në kamp. Origjinali “Club FED” shtrihet në lumin Alabama në pjesën e pasme të bazës ajrore Maxwell. Mobile, Montgomery dhe Birmingham janë 3 njësitë e banimit. Çdo ndërtesë është një strukturë 2-katëshe me blloqe betoni. Të dy nivelet kanë 4 krahë, për një total prej 8, dhe secili krah ka 25 krevat marinari me 2 persona. Kjo do të thotë se me kapacitet të plotë, çdo ndërtesë strehon 400 burra për një kamp gjithsej 1200. Popullsia ishte gati 900 kur mbërrita. I raportova ekipit të njësisë celulare. 

Shanset për të jetuar pranë Kevinit ishin shumë të ulëta, megjithatë mua më caktuan B-06, afër B-15 të tij. Më kujtohet se isha ulur në kokat e sipërme, duke zier në imtësitë e realitetit tim të ri dërrmues, kur papritmas erdhi një zë ngushëllues. “Përshëndetje. Unë jam Kevin! Sa kohë keni në plan të qëndroni me ne?” Ai rrezatoi pozitivitet dhe më ofroi 2 “Ushqime të mahnitshme” (Vakte Kosher të Pashkës), një salmon dhe një pulë të pjekur. Ishte dhurata më bujare që më kishte bërë dikush. U ndjeva menjëherë më mirë dhe e dija që gjërat do të shkonin mirë.

 • Krahu i lëvizshëm
 • Krahu i lëvizshëm – Zona e shtratit nga afër

Skica nga Charles Wilson

Jeta në burg me KEVIN

Nga Charles Wilson

Pjesa 2 – Tranzicioni

Akronimi im i preferuar i të gjitha kohërave është FEAR False Evidence Appearing Real. Kevin e ndau këtë me mua.

Ndihem shumë rehat duke kërcyer nga shkëmbinjtë FEAR, ujëvarat, sërfimi në valë të mëdha, zhytja thellë dhe shumë gjëra të tjera “të frikshme”, megjithatë kalimi nga një zonë komforti në një zonë të pakëndshme dhe në një realitet të ri nuk është kurrë i lehtë. Tranzicioni im në Kampin nuk ndihej argëtues në atë kohë. Faleminderit Zotit që takova Kevinin!

Secili krah ka disa mure me tulla, zakonisht rreth “Gropës”, ku njerëzit lënë libra, revista, rroba dhe sende të tjera “falas” për t’i kaluar ose përdorur (shih vizatimin bashkëngjitur). Në javën time të parë, dikush e la librin “Më shumë kura natyrale për të cilat nuk duan të dish” (nga Kevin Trudeau) në mur përpara shtratit tim. Prit…..!!?? Miku im i ri, Z. Kevin… e shkroi këtë libër?! Isha mjaft i intriguar dhe e lexova shpejt të gjithë librin. 

Një fëmijë i bardhë 6’4” me flokë biondë të ashpër, Fusco, i njohur ndryshe si “Legjenda”, kalonte çdo ditë. E kuptova menjëherë se unë dhe ai do të ishim miq. E pyeta nëse e kishte lexuar librin apo dinte për Kevinin. “Joooo!!! Ky libër është e vërteta vëlla! KT është një Legjendë. Do ta shohësh.”Jeta ime ndryshoi të mërkurën, më 26 shtator. Të hënën, Kevin më sugjeroi të flisja me burrin në qelinë pranë tij, Majk, për të kaluar në krevatin e tij të lartë. E ndoqa këshillën e tij dhe pasi e sqarova me këshilltaren tonë, znj. Rogers, u transferova në B 16 Upper. Ajo rrallë lejonte dikë të ndryshonte detyrat e dyfishta brenda 6 muajve të parë. Isha mirënjohës, i përulur, i nxitur!!! 

B 16 do të ishte shtëpia ime deri në fund, por nuk ishte pa sfida. Mike shoku im i qelisë kishte probleme të rënda mendore dhe fizike. 6” betoni i ulët më ndanë mua dhe Nick, një fëmijë gangster kuban shumë agresiv. Ne rritemi vetëm përmes sfidave dhe vështirësive. Kur ecuria bëhet e vështirë, të vështirat shkojnë!

Kevini më ftoi menjëherë të filloja stërvitjen me grupin e tij në orën 7:30 të mëngjesit çdo mëngjes. Stërvitjet u zhvilluan në “Furrën”. Ishte një fushë hendbolli prej betoni me mure të mëdha, pa fluks ajri dhe ekspozim direkt në diell deri vonë pasdite. 

Kevin më parë është trajnuar me një murg Shaolin në shtëpinë e tij në “botën e lirë”. Stërvitja Kung Fu ishte ndryshe nga çdo gjë që kisha bërë. KT, Fusco dhe TP kishin një ritëm djerse, gërhitjeje dhe shpirti ekipor. Shtrirja balistike ishte gjithashtu një komponent kryesor – shpesh ngrohja dhe ngrohja jonë. Ushtrimi im tipik përpara kampit ishte ngasja e biçikletës, surfimi ose zhytja e lirë. Ndihesha si një peshk pa ujë! 

Kjo ishte përvoja ime e parë e vërtetë e udhëheqjes. Kejvina drejtonte me zë dhe lëvizje, duke na parë, duke shtyrë më fort se ne dhe duke parë orën të gjitha në të njëjtën kohë. Unë u mahnita nga komunikimi i tij, energjia e tij, qartësia e tij dhe njohuria e tij për atë që unë as nuk e dija se ekzistonte. Kjo ishte ndjenja ime e parë e komunitetit dhe në gjendjen time në tranzicion, ndihesha e mahnitshme.

Unë me të vërtetë besoj se një nga problemet më të mëdha në botë tani është Komuniteti – nevoja e lindur për Komunitet nga njerëzit dhe mungesa e tij. Ndërgjegjja Kolektive është e uritur për lidhje. COVID vetëm sa ka rritur një problem ekzistues. 

Burgu më mësoi për shumë nivele të Komunitetit. Kejvina mblodhi disa grupe të vogla luftëtarësh gjatë qëndrimit tim, por ky grup i parë, koha dhe vendi, do të ketë gjithmonë vendin më të thellë në zemrën time. Ky ishte themeli. Ai më ndërtoi ngadalë.

Burgu ka klasa RPP të cilat kërkohet të qëndrojnë në marrëdhënie të mira me Ekipin e Njësisë, dhe klasa ACE, të cilat janë klasa të gjata semestrale që janë fakultative. Me fat, të nesërmen, e enjte, 27 shtator, filloi oferta e dytë dhe e fundit e klasës së Kevinit “Vendosja e qëllimeve dhe marketingu”. Kursi i Kevinit ishte një klasë ACE, dhe u mbajt në dhomën e vizitave dhe jo në një dhomë të vogël në ndërtesën e arsimit. Kevin është i vetmi personazh i famshëm në kamp, ​​dhe shumë njerëz dinë për librat, famën dhe pasurinë e tij. Të gjithë duan të pasurohen, veçanërisht djemtë në burg, kështu që ishte një dhomë e mbushur plot me gati 200 njerëz! 

Kejvina, nëse nuk e dini tashmë, është gjithmonë shumë i organizuar dhe zakonisht është 10 hapa përpara. Hyra në VR dhe u qetësova menjëherë nga zëri i “The Catalyst Lanre: Affirmations”. 

 • Unë jam i suksesshëm. 
 • Kërkoj dhe gjej mundësi ku të tjerët nuk shohin asgjë. 
 • Unë jam një nxënës gjatë gjithë jetës. 
 • Jam i fokusuar në zgjidhje. 
 • Unë shoh vetëm zgjidhje. 
 • Unë jam një zgjidhje. 
 • Unë në mënyrë të pavetëdijshme, me vetëdije, në mënyrë metodike krijoj suksesin tim. 
 • Unë bëj pyetjet e duhura, marr përgjigjet e duhura…” 
 • Unë jam njeri i nderit. 
 • Unë jam mirënjohës për frymën dhe dritën. 
 • Ngrihem, shkëlqej. 
 • Unë jam i vetëdijshëm për thelbin tim dhe e di se kush jam. 
 • Unë jam kripa e tokës. 
 • Unë jam drita e botës. 
 • Unë jam i pashëm, karizmatik, simpatik, i talentuar dhe i guximshëm. ………..”

Shumë komponentë të kësaj klase ndryshuan jetën time, por këto pohime pozitive të: Suksesit, Dashurisë, Lumturisë, Fuqizimit dhe Nderit më shpërthyen mendjen. Thjesht kishte kuptim. U ndjeva mirë. Më ngritën flokët.

Dëgjimi dhe thënia e gjërave të drejta dhe jo e gabuara. Programimi pozitiv kundrejt negativit. Unë po i dëgjoj këto pohime tani ndërsa e shkruaj këtë. Bleva një MP3 player në Camp pothuajse posaçërisht për t’i shkarkuar dhe dëgjuar këto çdo ditë, çdo natë para gjumit dhe kur zgjohem.

Kevin kishte 2 altoparlantë të vendosur dhe podiumi i tij ishte në mes. MP3-ja e tij luajti pohimet në përsëritje derisa filloi klasa, çdo klasë. Shoku i tij i qelisë kishte një tavolinë ku shpërndante fletushkat e klasës.

Klasa? Ndihej si një seminar epik me rëndësi të madhe. Nuk ishte klasa. Ishte mundësi. Ishte energji. Ishte e Vërteta dhe Njohuria. Bujari. Mentorimi. sipërmarrjes. 

Për mua ishte një bekim. 

Babai im shkoi në Harvard me një bursë për arsim të plotë. Shkova në shkolla të mira. Pse nuk më kishin mësuar ndonjëherë Parimet e Vendosjes së Qëllimeve ose Udhëheqjes? Më mirë akoma, pse nuk e kisha kërkuar vetë këtë informacion? Pse nuk e kisha kuptuar se çfarë mungonte në jetën time?

Askush nuk na ka borxh asgjë dhe është detyrimi ynë moral të ndjekim atë që na duket kuptimplotë. Si dreqin injorova kaq shumë mundësi? A e marr vertet kete edukim dhe informacion ne Burg???????? 

Sinqerisht isha i shtangur.

Lista e tij e librave, nëse nuk jeni në dijeni, ka disa nga librat më të rëndësishëm që mund të lexoni ndonjëherë. Ata janë librat për të lexuar dhe rilexuar. Sinqerisht, nuk kisha lexuar asnjë prej tyre. Wow, kam disa punë për të bërë!

Ai përfshinte audio, klube për t’u bashkuar dhe kurse për të ndjekur për vetë-përmirësim. Kevin flet për leximin dhe të mësuarit “në një njësi të re kohore”. E vërteta dhe mençuria kanë gjithmonë më shumë për të ndarë.

Gjatë gjithë klasës tetë-javore, Kevin ndau histori, humor, përulësi, udhëheqje, bujari, ngrohtësi, të vërtetë dhe shumë më tepër. Ne morëm 14 faqe Nuggets of Gold të cilat i shqyrtoj çdo ditë. Ai ndau 22 Parime Suksesi dhe shumë mësime nën secilën prej tyre, duke përfshirë specifikat e përcaktimit të qëllimeve, meditimin dhe marketingun nga një këndvështrim energjik. 

Kjo klasë ishte një dhuratë nga Zoti për mua. Çdo javë ishte kulmi. Mezi prisja javën tjetër. Ajo vendosi skenën për të gjithë burgun tim dhe sinqerisht për kapitullin e dytë të jetës sime. 

Kevin sapo u gjallërua dhe solli këtë energji të jashtëzakonshme në dhomë, në jetën time, në të gjithë kampin. Ai mban një numër të pafund kapele! 

Faleminderit GuruKev!

Jeta në burg me KEVIN

Nga Charles Wilson

Pjesa 3 – Yoga

Njerëzit paguajnë mijëra dollarë dhe udhëtojnë në të gjithë botën për të “mësuar” jogën. Ata paguajnë për trajnimin, mençurinë, komunitetin dhe rritjen. Burgu më dha të gjitha këto dhe shumë më tepër… si dënim!  

Rruga dhe edukimi im i jogës ishte pika qendrore e gjithë përvojës – zemra e saj me të vërtetë. Fjalët e kufizojnë vërtet atë që do të thotë për mua. Asanat, frymëmarrja, bashkësia, Uniteti, Energjia, e Vërteta.   

Komponentët e Yoga Sutras mund të gjurmohen në epokën e fundit të akullit, mijëra vjet përtej çdo feje moderne. Edhe një herë, si dreqin kam kaluar 36 vjet në jetën time pa e mësuar këtë? Askush për të fajësuar përveç vetes, por falë Zotit ishte pjesë e kësaj rruge karmike. Kevin ishte një udhëheqës instrumental dhe dritë në rrugën time të Yogës.  

Sadhguru i Fondacionit Isha e përkufizon mirë Yogën me këto 2 citate:

 • “Fjala ‘yoga’ do të thotë bashkim. Bashkimi do të thotë që ju filloni të përjetoni universalitetin e asaj që jeni.” 
 • “Yoga nuk është fe. Yoga është një shkencë për mirëqenien e brendshme.”

Dënimin me burg e mbarova më 26 tetor, por gjykatësi më dënoi me 1 vit shtesë burgim në shtëpi. Oficeri im i provës kohët e fundit më miratoi të shkoja në yoga Bikram çdo të dielë pasdite. E vërteta qesharake është se më duhej të bëja një Vlerësim të Shëndetit Mendor në mënyrë që të miratoja jogën si “ushtrim” për të përfituar shëndetin tim mendor. Më duhet gjithashtu të flas me një terapist 1 herë në muaj. Më detyruan 1 vit izolim në shtëpi, dhe tani duhet të shoh dikë që të diskutojë ndjenjat e mia për izolimin!! LOL sepse kjo është e vërtetë! Çfarë do të bënim pa kontrata federale për të mbajtur mashtrimin në biznes??  

Gjithsesi, sonte ishte klasa ime e parë në disa javë, kështu që kjo është nata e përsosur për të pikturuar majën e ajsbergut të jogës së burgut.  

Para burgut, joga ishte një dëshirë, por jo pjesë e jetës sime. Unë bëra justifikime dhe “nuk pata kurrë kohë”. Si shumë njerëz, unë “nuk pata kurrë kohë”…………. të kujdesem për veten. Mbërrita në gjendje të keqe mendore, shpirtërore dhe emocionale dhe Yoga ishte pikërisht ajo që urdhëroi Krijuesi.  

Mbërrita në shtator, në fund të motit të ngrohtë. Kevin drejtoi një klasë të stilit restaurues dhe të thellë të shtrirjes në mëngjeset e fundjavës në orën 7:30 derisa moti u ftoh. Zakonisht paraqiteshin 8-12 persona.    

Kejvina shfaqet gjithmonë herët, super i përgatitur dhe gjithmonë fillon në kohë. Këto janë 3 çelësat e suksesit në jetë dhe komponentët gjithmonë të pranishëm të karakterit të tij.  

Ngjashëm me përvojën time në Kung Fu dhe Ballistik, më pëlqeu ritmi dhe aftësia e Kevinit për të na shtyrë në shtrirje të thella, kritike me lehtësi. Dhe Mega Memory nuk u zhduk në njerëz të burgut, më lejoni t’ju siguroj. GuruKev zotëron një aftësi të çuditshme për të mësuar përmendësh seritë e klasave të gjata 1,5 orë që ndryshojnë çdo ditë, dhe ndonjëherë thjesht ndryshojnë në fluturim dhe rrjedhin në diçka tjetër spontanisht. Është “Sikur” ai e kishte bërë atë 1000 herë më parë. Ndoshta në një jetë të kaluar, ose ndoshta në mendjen e tij përpara se ta krijonte atë si realitetin e jashtëm nga i cili po përfitonim të gjithë.  

Mendoni për këtë.  

Gërmitje, rënkime, frymëmarrje në panik… dhe më pas Kevin duke thënë: “Buzëqeshje. Është në rregull. Thuaji trupit tënd se gjithçka është në rregull. Buzëqeshni, vetëm buzëqeshni.” Ju mund ta dëgjoni buzëqeshjen në fytyrën e tij nga toni i zërit të tij, pothuajse deri në atë pikë sa të qeshja me absurditetin e saj. Si po buzeqesh kaq fort tani saqe e ndjej duke me goditur teksa po me shperthehet kofsha ime!!!??? 

“Lëshojeni, relaksohuni dhe lëreni të shkojë. Thjesht lëre të shkojë.” Mbajtjet e thella dhe të gjata janë krijuar për të lodhur muskulin, gjë që përfundimisht detyron refleksin natyral të tkurrjes së muskujve të lëshohet. Nuk do t’i harroj kurrë ato fjalë, Mantrën e klasës së tij.  

Me kalimin e kohës, kuptova se ky proces ishte më shumë terapi mendore dhe emocionale sesa çdo gjë fizike. Mendja, Trupi dhe Shpirti janë të gjitha të ndërlidhura. “Lëshojeni, relaksohuni dhe lëreni të shkojë.” Kejvina po na ndihmonte të linim shtresat e ankthit mendor dhe emocional, dhimbjes dhe konfuzionit që shoqërojnë kohën në burg.  

Çdo fazë e procesit të burgut ka gjëra të ndryshme që ju duhet t’i lironi. Dhimbja dhe lufta janë të gjitha në mendjet tona. Ne duhet të çlirojmë lidhjet e Egos që na mundojnë. Yoga është një mjet kaq i mrekullueshëm për të stimuluar këtë rritje të vetvetes. Uniteti me Veten hyjnore dhe jo vetëm të jetuarit në mbretërinë e Egos – unin e vogël. 

Takova Donin, “The Jedi”, në klasën time të parë të fundjavës GuruKev. Joga, meditimi, të shkruarit dhe ushtrimet intensive e gërryen trupin e tij dhe e lehtësuan shpirtin e tij gjatë 8 viteve të burgut përpara se të paraqitesha. Ai dhe Kevin ishin miq të ngushtë dhe e kuptova menjëherë se ai ishte i veçantë. “The Jedi” është me të vërtetë pseudonimi më i përshtatshëm për të. Ai dhe “The Legend” ishin më të afërt në moshë me mua dhe u bënë 2 nga miqtë e mi më të mirë. Ashtu si Kevini, Donnie është një dritë e ndritshme – ai kurrë nuk zbehet dhe ka kaq shumë për të ndarë me të tjerët.  

Ai drejtonte klasat e jogës 2 netë në javë në dhomën e vizitave. Ne ishim jashtëzakonisht me fat që kishim një dhomë prej 3,000 metrash katrorë vetëm për vete të hënën-e enjten nga ora 6-7 pasdite. Përgatitja për vizitë është e premte dhe vizitat ndodhin të shtunën dhe të dielën. Ne kishim altoparlantë të disponueshëm për muzikë relaksuese (nga një MP3 player) dhe një televizor për të parë kaseta të vjetra joga nëse dëshironim.  

Donnie dhe Kevin ushtroheshin së bashku vetëm duke parë kasetat për disa vite përpara se të mbërrija unë. Donnie i mbajti asanat në mënyrë të përsosur, e drejtoi klasën me qartësi të relaksuar dhe mund t’i shikonte të tjerët dhe të jepte tregues. Shpesh Kevin, Donnie dhe Fusco “The Legend” do të drejtonin të tre në pjesën e përparme të dhomës. Fusco do të largohej rastësisht për 30 minuta ose do të bënte poza krejtësisht të ndryshme, por kjo është vetëm një pjesë e arsyes pse ai është “Legjenda”.   

Mund të përmend gjithashtu se këto ishin disa nga klasat e jogës “më të gazuara” në histori. Ushqimi i burgut u jep të gjithëve gaz të keq, dhe lëvizjet e jogës e shtyjnë atë gaz……ndonjëherë me koreografi gati të përsosur në lëvizje. A duhet të përmend “Lëshojeni dhe lëreni” këtu??  

Ato netë ishin disa nga më të mirat e jetës sime. Ne ishim fisi i Yogëve. Grupi u rrit dhe në kulmin e tij u shfaqën gati 20 persona, një përzierje djemsh të zinj, të bardhë dhe meksikanë. Ishte një komunitet i mrekullueshëm me mbështetje pozitive dhe energji.  

Si çdo gjë në jetë, ata që u shfaqën vazhdimisht me energji të vazhdueshme dhe fokus “Lëreni të shkojë” shpejt, dhe të tjerët që shfaqeshin rrallë, qëndruan në të njëjtën pikë shtrëngimi dhe ngurtësie. Një shok që vinte shpesh kishte një trup fleksibël, por mendja e tij ishte e ngecur. Ai hyri në një grindje verbale me stafin një ditë, u përjashtua nga kompleksi, u ngrit në një burg të sigurisë më të lartë dhe më pas u var. Ujku thjesht nuk mund ta lëshonte.  

Çfarëdo që mund të kaloni nëpër njerëz, thjesht merrni frymë përmes saj dhe thoni mantrën e GuruKev në kokën tuaj. Mantra = Mind Tool. Ne kemi 2 zgjedhje, ne mund të zotërojmë mendjen ose mendja mund të na zotërojë.  

Zgjidhni zgjedhjen numër 1 ju lutem.   

“Yoga Jim” kishte qenë në burg për 7 vjet kur mbërrita. Ai ishte një djalë i bardhë në mesin e të 50-tave dhe u shfaq në kampin tonë me një karrige me rrota. Ai kishte kancer dhe kishte qenë në kimio. Yoga shëroi trupin dhe jetën e tij. Klasa drejtuese dhe praktikimi në Dhomën e Vizitimeve ishte kisha e tij. Zakonisht ai drejtonte jogën të martën/të enjten dhe Jedi drejtonte të hënën/e mërkurën. Pasi Jedi u lirua, Jim ishte lider gjatë 4 ditëve. Jim gjithashtu udhëhoqi mësimet jashtë gjatë fundjavave gjatë gjithë vitit, edhe nëse moti ishte 30 gradë!!!

Donnie dhe Jim të dy drejtuan një yoga të stilit të rrjedhës të ngjashme me Iyengar, PowerYoga ose Ashtanga. Ata do të rregullonin serinë e lëvizjeve bazuar në atë se kush ishte në klasë dhe si ndiheshin.

Kevin shpesh i inkurajonte njerëzit duke iu referuar se “çdo trup” është i ndryshëm. “Nuk ka rëndësi se si duket, por ajo që ndjehet.” Çdo trup ka kufizime të ndryshme dhe çdo trup ndihet ndryshe çdo ditë. Me klasat e stilit të rrjedhës është e lehtë të humbasësh ose të mbetesh nëse trupi yt nuk ndihet në të njëjtin nivel me grupin atë ditë. Kam pasur disa seanca të mrekullueshme me Jim dhe do të jem përgjithmonë mirënjohës për kohën që kam mësuar prej tij.

Jordan mbërriti në fund të dimrit tim të parë. Ai ishte lideri i katërt i jogës që hyri në jetën time dhe unë e dua atë si një vëlla të madh. Ai ishte një instruktor yoga Bikram për 10 vjet përpara se të futej gabimisht në kurth në një rast konspiracioni marihuanë dhe të dënohej me 15 vjet.  

Bikram është “marka” më e famshme e shkollës së jogës. Unë besoj shumë në përbërësit e tij, por emri Bikram tani është i mbuluar me dramë, padi dhe materializëm. Praktika Bikram e ndihmoi Jordanin të kalonte kohën e tij dhe ai ftoi çdo pjesëmarrës të gatshëm në udhëtim. Në pistën e ecjes paraqiteshin 2-8 persona për të ushtruar me të.  

Studioja 105 gradë është një komponent kryesor që nuk e kishim në kamp, ​​por ushtroheshim në orën 13:00 për të marrë sa më shumë nxehtësinë që mundëm. Unë mendoj se sistemi SMART Goals paralelizon procesin Bikram. Qëndrime specifike, Ndryshime të matshme ndërmjet klasave, sepse pozicionet janë të njëjta, Rritje e arritshme sepse ekziston përmirësim i vazhdueshëm në çdo qëndrim, Rëndësishme sepse çdo qëndrim përmirëson tjetrin dhe së bashku organizmin e përgjithshëm të trupit tuaj, dhe i kufizuar në kohë sepse çdo qëndrim mbahet për një pozicion specifik. herë në një shumë totale prej 90 minutash për seancë.  

Qëndrimet specifike janë të ndryshme nga çdo joga që kisha praktikuar. 26 qëndrimet janë pjesë e “Original 84”. Kjo është Hatha Yoga e vërtetë nga India që nuk ka ndryshuar për mijëra vjet.  

Kevinit gjithashtu i pëlqen Bikram dhe beson në sistem. Pasi Jordan u lirua, Kevin dhe unë ushtruam së bashku për shumë orë; ndonjëherë na bashkoheshin 1 ose 2 persona. Ndjej mirënjohje të jashtëzakonshme për të gjitha ato përvoja të mahnitshme.  

Ne i japim fund çdo praktike joga duke u përkulur para njëri-tjetrit. Kështu që unë do ta mbyll këtë histori sonte me një hark. “Le të lirohesh, të pushosh dhe të lëshohesh në çdo rast. Drita Hyjnore në Mua i përkulet së njëjtës Dritë Hyjnore që shkëlqen edhe prej jush.”

Namaste Friends dhe Namaste GuruKev.

Jeta në burg me KEVIN

Nga Charles Wilson

Pjesa 4 – Koha e qetë

Mirëmbrëma miq. Faleminderit që u bashkuat me mua në këtë vend të veçantë për të dielën tonë të katërt të tregimeve nga Kampi. Përjetova lirinë e një praktike tjetër të mahnitshme të jogës sonte, dhe mendimet e mia gjatë klasës pasqyrojnë rëndësinë e kësaj pjese 4.

Në xhungël, qetësia ekziston për periudha të shkurtra kohore. Energjia është intensive edhe gjatë një qetësie. Majmunët ulëritës lëvizin midis pemëve me shpejtësi të lartë, duke leh dhe duke bërtitur brenda komunitetit të tyre. Ata shfaqin energji dhe synim të pabesueshëm, por në dukje të pamatur. Ne njerëzit nuk jemi aq të ndryshëm nga ata. “Monkey Mind” nuk është një metaforë e rastësishme për mendjen e ndërgjegjshme, Egon. Miq të gjithë ne vuajmë nga kjo e Vërtetë. Ndërgjegjësimi mban çelësin e kontrollit.  

Gjatë javëve të para që jetoja në krevatin tim të ri pranë Kevinit, u ktheva dhe pashë Kevinin të ulur në karrigen e tij. Ai kishte një karrige të bukur gri, plastike, një artikull shumë i kërkuar në Camp. “KT” në anën e pasme dhe topat e rinj të tenisit për mbrojtjen e këmbëve, shënonin qartë pronën e tij. Ai kishte një problem burgu, kapak leshi jeshil, të tërhequr poshtë mbi sy. Duart e tij ishin mbledhur në prehër. Ai ishte ulur plotësisht i qetë. Më vonë mora guximin dhe e pyeta se çfarë po bënte më parë. Ai shpjegoi se po meditonte dhe e bën atë çdo ditë. Një mik i sërfit përmendi më parë një kamp meditimi në Bali që i ndryshoi jetën, por përtej kësaj, unë nuk dija asgjë.

KT shpjegoi se çfarë të bënte. Uluni qetë, fokusohuni në 1 pikë qetësie, frymën tuaj ose një mantrë të heshtur. Nëse largoheni, thjesht kthehuni te fryma ose mantra juaj. Provojeni për 20-30 minuta, dy herë në ditë.  

Kevin nuk është një për ngurtësinë. Ai gjithmonë shpjegon në atë mënyrë që “gabimi” nuk ekziston. Gjeni atë që ndihet rehat dhe bëjeni atë. “Kalohu pak me të dhe thjesht relaksohu”, thoshte ai.  

Udhëtimi im brenda filloi. Në mënyrë ideale, qëllimi është të meditoni në të njëjtin vend, në të njëjtën kohë çdo ditë. Më e mira ime ishte ndoshta 2 javë në të njëjtën kohë dhe vendndodhje përpara se të ndryshonte orari im. Meditova në kapelë, nën një lis, në një stol, në shkallët, në fushën e raketbollit, në shtratin tim, në tavolinën time, në një serë në detajin e punës, në fushën e softbollit dhe në fushën e tenisit. Kalova shumë kohë duke “hyrë brenda” dhe duke ndjerë atë që ekzistonte përtej kaosit të majmunit. Jam shumë mirënjohës që Kevini më dërgoi në atë rrugë.    

Kevin më prezantoi me Meditimin Siddha Yoga 1 muaj pasi më mësoi të meditoja. “Në kërkim të vetvetes” është një kurs korrespondence falas për të burgosurit nga Fondacioni Siddha Yoga. Ai më ofroi të lexoja paketën e tij dhe nëse më pëlqente, mund t’i shkruaja dhe të filloja kursin. Një karkalec i zellshëm nuk injoron asnjë nga sugjerimet e sensit. Fillova udhëtimin dhe jeta ime ndryshoi përgjithmonë. Ky kurs ishte një kompliment i madh për praktikën time të vazhdueshme të meditimit. Këto mësime bazohen në Shaivizmin e Kashmirit, një nga filozofitë më të vjetra shpirtërore në planet. Do të doja të ndaja 3 paragrafë nga origjinali im:

Vëllimi 1 Mësimi 1.  

“Thelbi i filozofisë së meditimit Siddha Yoga është se një Ndërgjegje përshkon dhe përshkon gjithë këtë univers dhe është bërë gjithkush. Kjo Ndërgjegje është përmendur dhe njohur me shumë emra dhe tituj. Është ajo që ne e kemi menduar gjithmonë si Zot. Ai është Krijuesi, Absoluti. Në meditimin Siddha Yoga ne zakonisht e quajmë atë Vetja e brendshme. Arsyeja pse ne praktikojmë meditimin Siddha Yoga është të njohim dhe të vendosemi fort në Vetë.

“Vetja është Vetëdija dhe Vetëdija është Vetëdija jonë. Vetëdija jonë për Qenien nuk është e ndryshme nga vetë Ndërgjegjja hyjnore. Nuk ka më shumë se një Vetë. Ekziston vetëm një Vetë e brendshme. Ju dhe unë ndajmë të njëjtin Vetë të brendshme. Për këtë arsye, kur e njohim me të vërtetë Veten tonë, ne e njohim vërtet njëri-tjetrin. E njëjta Vetë universale ndahet nga të gjithë në të njëjtën kohë. Të gjithë kanë të njëjtën vetëdije të brendshme, të njëjtin “unë”.

“Për mendjen nuk mjafton të thuash, Thelbi i Siddha Yoga është dashuria. Kur jemi të vendosur në dashurinë tonë të brendshme, gjithçka është e plotë; kjo është përmbushja përfundimtare, kënaqësia përfundimtare.”

Të gjithë ne përjetojmë shkallë të ndryshme të së njëjtës gjë kur meditojmë. Koha zhduket, mendja e majmunit ndalon, kjo dritë e bukur po pulson, asgjë nuk ka rëndësi. E kam të vështirë ta shkruaj këtë. Në mendjen time më shpërtheu një shfaqje e përvojave dhe ndjenjave të meditimit nga Kampi. Kam kaluar një proces të gjatë të Dorëzimit që nuk mund të ndodhte pa meditim.    

Meditimi ishte një komponent i klasës “Vendosja e qëllimeve dhe marketing” të Kevinit që përmenda më parë. Kur ai shpjegoi se shumë njerëz të suksesshëm meditojnë, ai duhej të organizonte një klasë të veçantë vetëm për Meditimin që mbahej në Kapelë. Mbi 150 njerëz u paraqitën dhe ky ishte veprimi më i madh kolektiv drejt paqes dhe vetëkontrollit në historinë e Kampit! Ishte EPIK! Pas asaj klase, dhjetëra njerëz po meditonin në Kapelë çdo ditë. Kevini më mësoi 2 muaj më parë dhe e pashë ndryshimin në pjesëmarrjen e Kapelës nga dora e parë.  

Shumë prej jush janë të interesuar për atë që Kevin bën çdo ditë. Unë do të elaboroj më shumë për këtë javën e ardhshme, por ndoshta veprimi më i rëndësishëm që ai ndërmerr është pushimi. Ai është pushuesi më i mirë i të gjitha kohërave. Ai fle plot 8-9 orë çdo natë. Ai është i qetë si një mi dhe mund të shkojë të flejë në sekonda. Ai fle shumë dhe mediton çdo ditë. Asgjë nuk duket se e shqetëson ose e pengon atë të pushojë gjatë kohës së pushimit. Ai stërvit fort në muajt e ngrohtë nga prilli-tetor, dhe më pas ai “bie letargji” gjatë gjithë dimrit. Kevin ishte personi i parë që sqaroi rëndësinë e pushimit dhe më pas e bëri atë! Veprimet dhe fjalët e tij gjithmonë përputhen.

Më pëlqen të jem jashtë dhe rrallë e ngadalësoj shpejtësinë për të pushuar. Burgu më dha kohën për të lexuar, shkruar, medituar, dremitur dhe pushuar. Më duhej vërtet një rimbushje dhe ndërsa ngadalësimi në ato korsi ishte një rregullim për mua, më pëlqeu dhe kuptova se çfarë më kishte munguar.  

Trupi dhe mendja kanë nevojë për pushim, por normalisht ne thjesht “pushojmë” trupin. Po organet? Kur pushojnë? Për shumicën e njerëzve përgjigjja nuk është kurrë, por për Kevinin përgjigja është disa herë në vit. Unë kurrë nuk e kam konsideruar agjërimin në botën e lirë, kështu që kur Kejvina diskutoi për agjërimin me mua, u trondita dhe u intrigova! Burgu do të testojë aftësinë e dikujt për të transferuar eksitimin e aventurës në botën e lirë në sfidat dhe mundësitë unike që ekzistojnë në sistemin e burgjeve. Jedi dhe The Legend, nëpërmjet Kevinit, dhanë motivim shtesë për aventurën e agjërimit. Ne të tre karkalecat e filluam të gjithë rreth Ditës së Falënderimeve të 2018-ës.

KT ka një plan dhe një sistem për çdo agjërim që bën. Kjo përfshin atë që ai ha për javën ose 2 para agjërimit, çfarë lëngu do të pijë gjatë agjërimit dhe çfarë niveli ushtrimesh do të trajtojë gjatë agjërimit. Këto detaje janë në lidhje me kohën e vitit dhe qëllimet e tij. Ai zakonisht bën 7 ditë minimale dhe 21 ditë është më së shumti që kam dëgjuar për të. “Filloni lehtë dhe shikoni se si ndihet trupi” ishte këshilla e tij. Bëra 24 orë, pastaj 36, pastaj 48, pastaj 72. Çfarë eksperimenti i egër! Prova e vërtetë ishte darka e Krishtlindjeve deri në ditën e Vitit të Ri. The Legend u lirua në ditën e 4, por Jedi dhe unë qëndruam fort deri në fund. Kejvina më këshilloi se me çfarë të ndërpres agjërimin dhe si të kapërcej ndjenjat e shqetësimit dhe dobësisë.   

Në burg, ushqimi është mekanizmi numër 1 i mbështetjes emocionale. Të heqësh dorë qëllimisht nga ai rehati, një tas i ngrohtë me ushqim, për ditë të tëra, në një mjedis tashmë të vështirë, ishte aspekti më sfidues i aventurës së shpejtë. Bërja dhe ngrënia e ushqimit gjithashtu ndihmon në kalimin e kohës. Unë me të vërtetë besoj se jam më i përgatitur për çdo sfidë që kam përpara në jetë pas aventurave të mia të agjërimit në kamp. Kam planifikuar një agjërim 72 orësh pas Ditës së Falënderimeve këtë javë dhe e di se disa qindra milje larg Kevin do të bëjë të njëjtën gjë dhe do të pushojë shumë!

“Ne mësojmë të bëjmë ski në verë dhe të notojmë në dimër.” Kevin e nguliti këtë të vërtetë gjatë sesioneve tona të trajnimit. Trupi dhe mendja duhet të integrojnë gjithçka që mësojmë. Savasana është padyshim poza më e rëndësishme në praktikën e yogës edhe pse është poza e pushimit, e njohur si Kufoma ose Poza e Trupit të Vdekur. Kjo rëndësi vjen nga nevoja për të integruar atë që është bërë dhe mësuar. Stërvituni fort gjatë verës dhe lëreni të gjithë organizmin ta përpunojë gjatë dimrit. E njëjta gjë vlen edhe për një praktikë joga 1 orëshe, leximin e një libri të rëndësishëm, praktikimin e një zanati kompleks, apo çdo gjë tjetër për këtë çështje.

Kejvina ka energji të jashtëzakonshme mendore dhe fizike dhe nuk është rastësi që ai i kushton rëndësi serioze pushimit dhe rimbushjes. A mund të jetë kjo arma e tij sekrete?

Sonte në joga filloi mendja e majmunit. Isha thellë në “qëndrimin e veçantë të shtrirjes së këmbës” dhe mendja ime filloi të gjykonte pozicionin tim, shtrëngimin e shpinës sime, ndjenjën time të ngecur pa përparim në pozicione të caktuara. “Ndalo! Anulo, Anulo. Anulojeni atë program.”  

E kuptova menjëherë se problemi ishte mendja ime. “Lëshojeni, relaksohuni dhe lëreni të shkojë.” Ndoshta jam mbërthyer në përparimin e pozicioneve të caktuara, ose ndoshta mendja ime është e mbërthyer në fusha të ndryshme të jetës që më pas më pengon të përparoj në ato pozicione. Pata atë moment “Aha” dhe kujtova nevojën për të pëshpëritur në heshtje Mantrën e GuruKev.  

Rëndësia e pushimit, relaksimit dhe mbylljes së Egos nuk mund të mbivlerësohet këtu! Anulo Anuloje atë marrëzi negative që gjykon dhe dënon kush je dhe çfarë po bën.  

Për mua, gjëja më e çmendur për dramën dhe ndarjen e dukshme në botë tani është se ne të gjithë po luftojmë me të njëjtin problem: Egon. Ne mbianalizojmë, ndërlikojmë dhe mbidramatizojmë gjithçka. Në të gjitha aspektet, paqja qëndron në çlirimin e dramave/shqetësimeve tona, në relaksimin e trupit, mendjes dhe shpirtit tonë dhe në lënien e asaj që nuk është TANI.

Blloko të gjithë zhurmën, futu brenda dhe lidhu me dritën tënde.  

Namaste Friends dhe Namaste GuruKev. 

Jeta në burg me KEVIN 

Nga Charles Wilson

Pjesa 5 – Vetëm një ditë

– Unë jam Pasuria. Unë jam Bollëku. Unë jam Gëzimi –

Pohimet pozitive dhe mantrat mund të na ndihmojnë në shumë mënyra. Të treja e mësipërme më kanë ngecur në mendje si një sekuencë. Ato janë fjalë të fuqishme të së Vërtetës që synojnë të na drejtojnë drejt natyrës sonë të vërtetë.  

Vetëm sepse kam jetuar dhe stërvitur me Kevinin nuk do të thotë se TANI e kam kuptuar jetën. kam humbur. zbres. Unë dyshoj në veten time. Unë bëj gabime. Unë mbetem njeri. 

Rihyrja nga burgu në shoqëri NUK është e lehtë. Megjithatë, mos harroni kurrë se jeta NUK supozohet të jetë e lehtë. 

“Ajo që dimë në krye, e mësuam në fund.”  

Udhëtimi është një grindje por edhe një shpërblim, miq.  

David Gikandi kryeson fuqishëm në librin e tij “Një xhep i lumtur plot para”. Kejvina më ndihmoi edhe një herë kur i dhuroi dikujt këtë libër, dhe ata ma dhanë mua.  

Nëse do të dënoheshin me 10 vite burg, si do ta kalonit kohën? Çfarë do të shpresonit të arrinit? Si do të planifikonit dhe çfarë do të prisnit? A mund të filloni ta konceptoni atë realitet?  

Përvoja ime parashikon që ½ e asaj që mund të mendoni se do të bënit në burg do të ndodhë në të vërtetë dhe ½ e tjera do të jenë shumë të panjohura të reja që ju do të lundroni.

Mendoj se Kevin kishte një ide më të mirë se çfarë të priste nga “koha e burgut” sesa disa. Por edhe për të çdo ditë është një ditë e re me sfida dhe surpriza. Kevin arrin një sasi të madhe disa ditë në burg, dhe ditë të tjera ai thjesht pushon gjithë ditën. Pavarësisht se çfarë bën në një ditë të caktuar, ai gjithmonë jep shembull.

Në ndërveprimin tim të parë me të, ai iu referua burgut si një “aventurë emocionuese”. Sonte, qëllimi im është t’i hap sytë pak më tej në atë që mund të përbëhet nga një “aventurë emocionuese” në “Vetëm një ditë”.

Një nga gjërat e para që ndodh pas mbërritjes në kamp është që të caktohet një punë. Kejvina ishte i zgjuar dhe filloi menjëherë të punonte në kuzhinë. (Qasja në ushqim cilësor është privilegji më i lakmuar në burg – dhe përjetimi i kësaj të vërtete është një kujtesë e madhe e asaj që mund të ndodhë nëse bota shpërbëhet.)  

Kevin u ngjit në kuzhinë për t’u bërë, në thelb, Menaxheri i sistemit të ushqimeve speciale. Kjo do të thotë që njerëzit me nevoja dhe preferenca fetare dhe të tjera dietike e shohin Kevinin për të organizuar ushqimin e tyre të duhur. Kevin mashtron shumë detaje dhe personalitete komplekse në këtë pozicion. Të jetosh pranë Kevinit më lejoi të jem brenda dhe një kuptim i thellë i asaj që përndryshe nuk do ta kisha ditur se ekzistonte. “Show Chow” ka më shumë dramë dhe politikë në prapaskenë se çdo departament tjetër burgu.   

Një pjesë e burgut duke qenë me të vërtetë “një aventurë” janë ndryshimet e papritura dhe të panjohurat që ju mbajnë në këmbë. Ky stil i aventurës tërheq vetëm mendjet e forta. Orari i Kevinit në kuzhinë ndryshon midis festave, stinëve dhe dërgesave me kamion. Ndonjëherë ai shkon në punë në orën 5:30 të mëngjesit dhe nuk kthehet deri në orën 16:00. Herë të tjera hyn për të bërë mëngjes/drekë dhe punon për 2 orë. Disa herë ishim në mes të stërvitjes dhe në altoparlant erdhi një zë i mprehtë: “Trudeau. Kevin Trudeau, raportohu menjëherë në kuzhinë.” Ndonjëherë ai e rregullonte atë dhe kthehej pas 10 minutash, dhe herë të tjera nuk e shihja më deri në orën 16:00, Count Time. 

Procesi i “Lëshimit” nuk ndalet kurrë. Shumica e njerëzve që luftojnë në burg, nuk arrijnë të kuptojnë se po luftojnë veten gjatë gjithë kohës.  

Pozicioni i Kevinit në burg i lejoi atij akses në ushqimin më të mirë. Ai është në formë të mahnitshme dhe ha një dietë më të shëndetshme se shumica e njerëzve në botën e lirë. Kevin është gjithashtu jashtëzakonisht bujar me aksesin e tij në ushqim. Në fakt, askush në burg nuk është më bujar me ushqimin dhe gjërat e tjera materiale se Kevini. Duart poshtë.  

Njerëzit me të vërtetë dëshirojnë bukë të mirë atje dhe “Buka vrasëse e Dave” ishte alternativa më e mirë në dispozicion – por vetëm përmes Kevinit. Ai më sillte copa, dhe ndonjëherë bukë prej saj. Gjalpi i kikirikut, mjalti, kanella dhe bananet e prera në feta ishte “Delikatesa ime e bukës vrasëse”.  

Komuniteti i miqve në këndin tonë të pasmë të krahut TË GJITHË hëngrën më mirë për shkak të Kevinit. Ishte një dhuratë e tillë që nuk e mora kurrë si të mirëqenë. Atij i pëlqen shumë të kujdeset për njerëzit rreth tij dhe harxhon kohë dhe energji të konsiderueshme për ta bërë këtë. 

Kevin blinte gjithmonë të gjithë në pjesën e pasme të krahut, të cilit i referoheshim si “Komuniteti i Gated”, disa dhurata për festat. 1 Boston Crème Pie dhe 1 çantë me biskota Krishtlindjesh nga komisariati, ishin 2 nga dhuratat e tij të Krishtlindjeve vitin e kaluar. Komisari në kamp është i ngarkuar me sheqer dhe pa sheqer në disa institucione. Një “shkrim në listë” ofron artikuj të përkohshëm. Zakonisht porosisin dhe ofrojnë disa ëmbëlsira të ndryshme me sheqer gjatë festave dhe shumica shiten shpejt. 

Shoku ynë Ike punon në komisariat, që është puna më e paguar në kompleks. Më e rëndësishmja, ai bën ëmbëlsira “të yndyrshme”. Ike ka “një thumbues” i cili është elementi ngrohës nga një copë enë gatimi elektrike, dhe ai e përdor atë për të skuqur tortilla të mbushura në vaj “të huazuar” nga salla e ushqimit. I mbush me banane, patate të ëmbël, pulë dhe oriz ose mollë të prera në kubikë. Për disa pushime, Kejvina porositi 3 të tilla për secilin prej nesh!! Kjo është befasi kur kthehesh i uritur në zonën e qelisë!!!   

Kevin jeton aksiomën, “Të japësh është më mirë se të marrësh”. 

Departamenti i arsimit ka 5 klasa, një laborator të daktilografisë, një bibliotekë ligjore, disa zyra, një banjë dhe një bibliotekë. Biblioteka është më e vogël se klasat POR është shumë më e madhe se ajo që ofrojnë shumica e burgjeve. Disa vite para se të mbërrija unë, ata madje kishin një bibliotekë jo-fiction të ndarë nga biblioteka normale. Mjerisht, librat jo-fiction u hodhën në kosh për të lejuar një zyrë më të madhe për shefin e arsimit, i cili për ironi ka pak arsim. 

Shumica e librave janë trillim, por disa libra të mirë jo-fiction qarkullojnë. Biblioteka ka 4 ekrane TV me luajtës DVD/CD dhe jep me qira filma, dokumentarë, kaseta gjuhësore, etj. për t’i parë, të gjitha sipas shërbimit të parë. 30 revista të ndryshme vijnë çdo muaj dhe 5 gazeta të ndryshme çdo ditë. Nëse po kërkoni, do të gjeni një TON informacione të shkëlqyera për të studiuar dhe mësuar në bibliotekë.  

Spanjishtja, gjermanishtja dhe italishtja janë 3 kasetat më të njohura në gjuhë. Kevin flet italisht dhe për disa muaj në një kohë, ai u stërvit shumë për të përmirësuar aftësitë e tij italiane. Unë i referohem si stërvitje sepse trajnimi mendor është paralel me procesin e stërvitjes fizike.  

Kasetat janë audio “dëgjo dhe më pas përsërit”. Ai shpesh kalonte 4-5 orë në ditë, pasuar nga pushimi, ushqimi dhe më pas 2-3 orë të tjera gjatë natës. Mësova disa orë PM, dhe Kevin do të priste gjithmonë për 15-20 minuta jashtë bibliotekës për t’u siguruar që ai ishte personi i parë në radhë.  

Ai stërvitej pa ndërprerje për disa muaj në të njëjtën kohë dhe më pas merrte pushim që të përthithej. Mbani mend, “mësoni të bëni ski në verë dhe të notoni në dimër”. Ne duhet t’i japim trupit dhe mendjes kohë për të pushuar dhe për të integruar atë që mësojmë.  

Si çdo gjë që bën Kevini, ai u shfaq herët, u përgatit dhe i dha 250%!! Për më tepër, ai nuk stërvit në shumë fusha në të njëjtën kohë. Pjesa më e madhe e trajnimit të tij gjuhësor zhvillohet në dimër, dhe trajnimi i tij fizik zhvillohet në verë.  

Një nga tregimet më intriguese për Kevinin (për mua) është se biznesi i tij i parë ishte shërbimi i Kllounit dhe Magjistarit, në moshën 13-vjeçare. Pak njerëz kanë besimin për atë nivel argëtimi dhe shfaqjeje në moshën 13-vjeçare!! Lidhja e balonave, truket me letra dhe magjia ishin të gjitha pjesë e shfaqjes. Prandaj, nuk është çudi që Kevin është një ekspert letrash, mjeshtër tregimtar, komunikues dhe argëtues.  

Unë zotëroj njohuri Zero për lojërat me letra dhe aftësitë 45-vjeçare të karrierës së Kevin-it më mbajtën të mahnitur. Ai është “Pa Salami” kur bëhet fjalë për letrat! Kevin organizoi një “Bridge Club” ku disa djem luajnë për 3-4 orë, 1 natë në javë. U lodha vetëm duke dëgjuar Kevinin t’i shpjegonte rregullat Dr. Mark, aq më pak duke mbajtur vëmendjen për të luajtur (dhe zakonisht fitoj) për orë të tëra rresht. Sipas mendimit tim, Kejvina shkëlqen në letra, si në fusha të tjera, sepse ai është aq i shtyrë për të mësuar dhe për të gjetur zgjidhje për situata komplekse.  

Kam luajtur Solitaire në kompjuter si fëmijë, por kurrë nuk e kam luajtur me letra. Kevin më edukoi me emrin origjinal të Solitaire, “Durim”. Pra, ai luan “Durim”, i cili është një nivel tjetër i stërvitjes dhe relaksimit të mendjes. Ai ulej në tavolinën e qelisë dhe luante Durim ndonjëherë për 4 orë pa pushim.  

Kevin thjesht ka një kontroll superior mbi mendjen e tij dhe kjo e vërtetë është e dukshme në lojën e tij të ndërlidhur të gjumit, meditimit dhe fokusit të stërvitur ndërsa është zgjuar. Më pëlqeu ta dëgjoja duke e përzier dhe rrotulluar letrat. Në një mënyrë të çuditshme, lëvizja e kartave ishte terapeutike. 

Në varësi të “stinës”, Kejvina lexon shumë. Ai do të lexojë për 1 deri në 4 orë në mëngjes, shpesh pas dremitjes dhe ndonjëherë gjatë natës. Ai merr shumë libra nga fansat dhe miqtë. Ai ia dhuron ato libra çdo të interesuari pasi t’i lexojë, ose pas mbërritjes nëse është një përsëritje.  

Nëse nuk e keni “Listën e Sugjeruar të Leximit” të tij, merrni atë nga KËTU TANI!! Çdo libër në atë listë ia vlen kohën tuaj.

Shumë herë, gjatë këtij udhëtimi mund të them, “Kevin ndryshoi jetën time për shkak të X.” Ai më udhëhoqi, nëpërmjet veprimeve të tij të vazhdueshme, drejt rëndësisë së studimit dhe leximit të “informacionit të duhur”, i cili definitivisht e vendosi jetën time në një rrugë shumë më të fokusuar. Nëse nuk ma jepte librin, më thoshte se cilat libra të lexoja. Ai gjithashtu ndau mijëra revista të shkëlqyera me mua dhe të tjerët në krah.  

Fragmenti se “udhëheqësit janë gjithmonë lexues” duhet të kumbojë me zë të lartë dhe qartë. TË GJITHË njerëzit e zgjuar me të cilët isha pranë lexonin VETËM libra jo-fiction dhe lexonin vazhdimisht. Në këtë botë teknologjike, faqet e letrës në dorë janë më të vlefshme se sa mund të mbani mend.  

Ndonjëherë një i burgosur i ri prezantohej me Kevin përmes një shoku. Kevini ishte gjithmonë shumë mirëpritës i njerëzve të rinj në hapësirën e tij dhe ky ndërveprim shpesh e bënte ditën e të burgosurit. Isha dëshmitar i dhjetëra adhuruesve të librave të emocionuar që takuan Kevinin dhe nënshkruan një nga librat e tij të shumtë. Shumica e të burgosurve kishin lexuar “Shërimet natyrale për të cilat nuk duan të dini”.   Unë personalisht e dua dorëshkrimin e Kevinit dhe nëse e keni në një libër të nënshkruar, ju rekomandoj ta rishikoni herë pas here.  

Mos harroni se Fjalët janë gjëra të fuqishme. Kevin zakonisht e përfundon çdo libër duke nënshkruar me disa fjalë të rëndësishme.  “Shihemi në krye.” Ky është një pohim pozitiv për ju. Dhe ky është titulli i një prej librave të tij të preferuar. Zig Ziglar shkroi librin dhe Kevin ishte mik i ngushtë me Zig. Po e lexoj tani dhe me pelqen! 

Biblioteka fetare në kamp ishte e mbushur plot me libra dhe filma për t’u parë. Unë përmenda se Kevinit i pëlqen të lexojë dhe ai fokusohet në 1 projekt ose detyrë madhore në të njëjtën kohë. Këtu është një nga projektet e tij të pabesueshme: Mahabharata dhe Ramayana.  

Këto janë 2 poemat kryesore epike në sanskritisht nga India e lashtë. Kevin vendosi të lexonte të dy vëllimet dhe të shikonte filmat e secilit njëkohësisht. Vetëm Mahabharata është 15 herë më e gjatë se Bibla! U ndjeva sikur Kevini u “zhduk” për gati 3 muajt që kaloi duke parë këta filma. Kujtimi im është se ai pa 16 segmente 4-orëshe për të përfunduar të dy seritë. Mund të mos jem i saktë, por e mbaj mend si një vepër rraskapitëse përveç leximit të këtyre 2 mega vëllimeve të tregimeve komplekse sanskrite.  

Kevin bën çmos për të lexuar çdo dorëshkrim të orientuar nga shpirti. Ai e lexoi Biblën 7 herë. Qëllimi, mendoj, është të kemi kuptimin më të mirë, shumëdimensional të botës dhe krijimit. Pa studiuar të vërtetat nga shumë kultura dhe shoqëri, si mund të kuptojmë thellësitë e realitetit?? Pa kërkuar, çfarë do të gjejmë? 

Vetëm në mendjet tona, ngjyra e lëkurës, gjuha, feja dhe raca etj. na ndajnë në të vërtetë. 

William McRaven ofron – 10 mësime nga jeta e tij si një vulë marine – në “Make Your Bed”. Mësimi numër 1 është “Fillojeni ditën me një detyrë të përfunduar”. Dhe rregullimi i shtratit tuaj është një detyrë e parë e shkëlqyer për të filluar. Kejvina rregullon shtratin e tij menjëherë për të filluar çdo ditë. E kam krijuar zakonin të rregulloj shtratin tim çdo mëngjes, kryesisht nga ndikimi i Kevinit, i cili ishte 3 metra larg!! 

Ai e mban veten në të njëjtat standarde të larta në burg si në botën e lirë. Krevati i Kevinit është gjithmonë i pastër. Zona e tij e qelisë është gjithmonë jashtëzakonisht e pastër dhe e rregullt. Ai i bën lavanderi dy herë në javë nga një prej të burgosurve të shumtë që lajnë rrobat për të ardhura anësore. Kostoja është vetëm 1,50 dollarë. Rrobat e tij janë të hekurosura, të organizuara dhe të freskëta. Ai është gjithmonë i burgosuri më i pastër, i veshur më mirë në Visitation, dhe ata që e vizituan mund ta dëshmojnë këtë fakt. Ai nuk lejon rrëmujë në shtratin, tavolinën apo dollapin e tij.  

Mos harroni kurrë se realiteti ynë i jashtëm është thjesht një pasqyrim i gjendjes sonë të brendshme. Vetëm se dikush është në burg, nuk do të thotë se duhet t’i nënshtrohet gjendjes së atyre që i rrethojnë.   

Kam shkruar për ju, kurrikulën nga “Klasa e përcaktimit të qëllimeve dhe marketingut” që Kevin krijoi dhe dha mësim në Camp. 

KLIKONI KËTU për ta lexuar këtë.

FYI, duhej të titullohej si i tillë që të binte nën një kategori të klasës ACE, në mënyrë që të miratohej. (Po, ekziston politika e departamentit të arsimit të burgjeve.) Ai titullohet, “Hapat e suksesit për të marrë atë që dëshironi” . Nën Hapin 1, janë 22 “Parimet e Suksesit” që i përfshiva gjithashtu. Unë përfshiva gjithashtu disa nga shënimet e mia që ishin detaje të rëndësishme të ndara vetëm për ata që ndoqën klasën.  

Mbani mend 3 çelësa të thjeshtë të suksesit: Paraqituni herët, në kohë, të përgatitur.

Faleminderit GuruKev dhe miqtë.  

Gëzuar Festat.

dashuri,

Charles

Jeta në burg me KEVIN

Nga Charles Wilson

Pjesa 6 – Çmenduri

Lidhja midis këtyre historive javore të burgut dhe ngjarjeve të jetës sime TANI është tronditëse e tmerrshme. Kur lexova mësimet e Siddha Yoga, “Në kërkim të vetvetes”, shpesh më dukej kështu. Kevin ka të ngjarë ta shpjegojë atë si fuqia Shakti që vepron në jetën time, në kombinim me mendimet e mia që formësojnë realitetin tim të jashtëm. Sonte, një kombinim i fuqishëm i nxehtësisë, lëvizjes, frymëmarrjes dhe shqetësimit e ngriti vetëdijen time në një gjendje qartësie dhe vlerësimi që nuk e kam përjetuar për shumë muaj. Qetësia në papërsosmëri.  

Një nga klasat që drejtova në kamp ishte “Veshuni për Sukses”. Unë e fillova çdo klasë me përkufizimin e Çmendurisë: “Të bësh të njëjtat gjëra në mënyrë të përsëritur dhe të presësh një rezultat të ndryshëm” ose “Të jesh jashtë kontaktit me atë që është”. Një ndryshim në stilin e jetesës ose modelet e të menduarit kërkon ndërgjegjësimin për të tashmen. Kjo është shtylla kurrizore e “Mindfulness”. E thënë thjesht, ajo shkëputet nga mendimet tuaja të drejtuara nga Egoja për të parë qartë: Çfarë është, TANI. Kohët e fundit kam lexuar, në “Bëhu këtu TANI”, se marrëzia është ajo ku të gjithë bien dakord për diçka, – përveç jush. Po nëse, ajo “çmenduri” është një lloj i ri mendjemprehtësie? Çmenduria dhe çmenduria janë padyshim paralele me njëra-tjetrën.

Në postimin e fundit të Kevin në Facebook, ai përmend shumë njerëz që në thelb konsideroheshin “të çmendur” ose “të çmendur”, por ata po vibronin në një nivel shumë më të lartë të së Vërtetës. Mjerisht, shumë njerëz zgjedhin të përjetësojnë mjerimin e tyre në vend që të shohin të Vërtetën. Si është e rreme më e sigurt se e vërteta? Përfundimisht, këta “të çmendur” u bënë ose do të bëhen heronj. Gjenitë, Vizionarët dhe Ëndërrimtarët që e udhëheqin këtë botë përpara duhet të ecin përpara përmes mureve të zjarrit dhe persekutimit, vetëm përkohësisht, në mënyrë që të evoluojnë karmikisht dhe të nxjerrin në dritë të vërtetat e tyre të rëndësishme.  

A është kjo histori për çmendurinë e persekutimit dhe dënimit të Kevinit? A është fjala për çmendurinë e qeverisë amerikane dhe rrjetin e matricës së korrupsionit? A është fjala për Çmendurinë e False duke u bërë më popullore se e Vërteta? A është fjala për çmendurinë e përsëritësve në sistemin tonë të burgjeve? A mund të jetë fjala për çmendurinë brenda programit të famshëm RDAP në kamp? Apo thjesht po i referohem Çmendurisë që ËSHTË hipokrizitë e shumta të botës në 2020?

Tani për tani mendoj se Kevin ndoshta po qesh!

Përgjigja për të gjitha ato pyetje të mëdha është JO. 

Ne bashkohemi në këtë hapësirë ​​për të diskutuar dhe jetuar kujtime pozitive të së Vërtetës. Ne jemi këtu për të vizualizuar pozitive: Energjinë, Vendosjen e Qëllimeve dhe Komunitetin. Ne jemi këtu për t’u fokusuar dhe diskutuar vetëm për Arin. Kevin sheh vetëm Arin në çdo situatë. Ai ndan gjithçka që mundet me ata në botën e tij, në mënyrë që të përmirësojë jetën tonë dhe të vibrojë vetëm më lart në aeroplanin e tij. Zot, më jep Qetësi për të pranuar gjërat që nuk mund t’i ndryshoj, më jep kurajo të ndryshoj gjërat që mundem dhe zgjo urtësinë tek unë për të ditur ndryshimin.  

Ne do të rilidhemi me fisin tonë të luftëtarëve sonte. Ata njerëz EPIK që bashkohen dhe kalojnë vështirësitë e përditshme për të ngritur dhe përmirësuar të gjitha aspektet e tyre. Fisi e di se jeta fillon në anën tjetër të frikës. Luftëtarët do të hidhen nga shkëmbi. Ata do të ndjekin udhëheqësin e tyre në një territor të panjohur. Ata do të ngarkojnë përpara kur udhëheqësi i tyre të thotë ngarko. Ata do të shtyjnë aq gjatë dhe fort sa duhet në mënyrë që të rriten dhe të zhvillohen. 

Niveli 1 i kësaj çmendurie përfshinte Carl, “The Godfather”, Donnie, “The Jedi”, Fusco, “The Legend”, Dustin dhe De La Rosa, “The Beast”. Ky ishte një lloj tjetër çmendurie. Kumbari 62-vjeçar bëri çmos për të mashtruar shpirtin tim me grupe pas seti me shtytje, kërcime me kërcime, kërcime me kuti, burpie, mbajtëse dërrase, ulje në mur dhe me radhë. “Më e vështirë, më e vështirë. Mos u ndal. Shtyje. Nuk ka justifikime!!” Shkatërrimi i trupit dhe lojërat e luftës mendore. Nuk mund të haja ushqim të mjaftueshëm për të ushqyer atë proces të përditshëm dhe sinqerisht nuk isha i interesuar të përpiqesha të vrisja trupin tim të lodhur për 1.5 orë rresht. Yoga, tenisi, puna, leximi dhe klasat ishin tashmë prioritete. Jedi lulëzoi në të, por më lejoni t’ju kujtoj, Jedi është një person i jashtëzakonshëm. Djali i bardhë MUND të kërcejë, të vrapojë, të shtrihet dhe të copëtohet pothuajse në çdo mënyrë të mundshme.  

Fusco lulëzoi në udhëheqjen, strategjinë fiziologjike dhe motivimin pozitiv që ofron KT. Shumë orë stërvitje Kung Fu dhe yoga e çuan Fuscon në një nivel tjetër. Në 6’4”, me një kofshë titani dhe madhësi 16 këmbë, ai duhet t’i qaset aktiviteteve të tij ndryshe, dhe si unë, ai nuk ishte një anëtar afatgjatë i Kampit të Insanity The Godfather Jedi. Pse po bëjmë B pas X? A nuk duhet të vijë B para X? Nëse e godas këtë grup muskujsh tani, a nuk është i lodhur për më vonë? Ngrohja duhet të më ngrohë në vend që të më shkatërrojë, apo jo? Fusco do ta ndjekë nëse ndihet mirë për drejtimin, por sa hap e mbyll sytë, ai DO të kërcejë nga shkëmbi dhe do të dalë një Udhëheqës.

INSANITY me Shaun T nga Beachbody. 

Fusco zgjodhi një proces të organizuar dhe metodik që ndërton forcën, qëndrueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e trupit gjatë një rutine 2-mujore të fokusuar në stërvitje dhe pushim.  Shikoni faqen e internetit këtu për më shumë detaje. Ai e mori atë shumë seriozisht, si trajneri juaj i pistës së shkollës së mesme me një tabelë dhe një bilbil. Ai drejtoi me energji dhe motivim. Çdo natë “Blast Off Yo” dhe britma të rastësishme mund të dëgjoheshin në mënyrë të përsëritur në të gjithë oborrin e kopshtit, ndërsa Fusco e shtyu veten dhe disa ndjekës, përfshirë mua, gjatë procesit rraskapitës në fushën e tenisit. Pak njerëz ishin të interesuar për procesin e tij, por gjithmonë do të ketë më shumë ndjekës të së rreme sesa të së Vërtetës. 

Moti pranveror 2017 u ngroh dhe KT doli nga letargji. Kevin filloi të drejtonte stërvitjet Kung Fu çdo ditë, jogën e tij të fundjavës dhe të bënte Bikram sa herë që Jordania e ofronte atë. Më pas ai vendosi t’i çonte gjërat në Nivelin 2.  

Shirita koke, këmisha jashtë, formacion rrethor, ishte koha për Blast Off! Fusco udhëhoqi KT, mua, Moz, Dr. Mark, AJ dhe TP në fushën e futbollit çdo pasdite në orën 17:00. Jedi u largua në maj, por ne vazhduam të shtynim sikur ai të ishte me ne. Pista e ecjes rrotullohet rreth fushës së futbollit, kështu që ne ishim argëtimi për të gjithë të burgosurit në kamp.  

Gjatë javës, orari i Warrior me KT dukej si: 12-14:00 Kung Fu dhe Billistics, koha e pushimit/ngrënjes/numërimi, 5-6:30 Insanity, e ndjekur nga Joga e Jim-it në VR në orën 19:00. Në fundjavë ishte plot gaz. Joga e Jim në 5:30-6:30 të mëngjesit. Joga e KT nga ora 7:30-9 e mëngjesit. Koha e numërimit dhe salla e ushqimit. 1-3 pasdite Joga Bikram me Jordanin. Numëroni kohën në 4:30. 5-6:30 pasdite Çmenduri. Ishte mjaft orari i rregullt. Ishte një mundësi një herë në jetë për të nxitur dhe rritur. 

Fusco, “The Legend”, do të largohej përfundimisht më 11 korrik. Ai kaloi një kohë të dëshpëruar në programin RDAP dhe deri në ditën e fundit nuk e dinte nëse do ta linin të largohej. Në çdo moment të ditës, ai mund të bërtasë “Le të fillojmë këtë burgim!” Të gjithë në kamp kishin një përvojë më të mirë për shkak të tij. Kam qeshur sa herë që kam bashkëvepruar me të!

Kevin mori vendimin për të çuar përpara The Insanity Torch në mungesë të Fusco-s. Ata u mblodhën dhe shkruan të gjithë programin 2-mujor përpara se Fusco të largohej. Më pas pashë Kevinin të hartonte gjithçka në pritje për t’i çuar gjërat në nivelin 3. 

Niveli 3 përfshinte një porosi pa shi dhe nxehtësi ekstreme! Kërkoni dhe do të merrni. POR kini kujdes se çfarë dëshironi në këtë rast! Ishte vera më e nxehtë e jetës sime dhe duke qenë nga Karolina e Jugut, e njoh nxehtësinë. Ne kishim 95-100 + gradë çdo ditë për 2 muaj e gjysmë me më pak se 1” shi.  

Kevin e rriti intensitetin për të gjitha stërvitjet e tij. Ai kishte memorizuar dhjetëra rutina të ndryshme ushtrimesh. Shpesh ai thoshte: “Vetëm 1 tjetër”, por 5 më vonë ne ende po shkonim! Të gjitha mbajtjet ishin më të gjata dhe nëse ai ndihej i mbushur me energji, ai do të zgjeronte kohën e çdo gjëje që ishte planifikuar. Ai gjithmonë gjente një mënyrë për të na mbajtur të motivuar dhe për të zhvendosur grupet e muskujve në mënyrë që të vazhdonte fisin.  

Kur: vraponi 300 yd xhiro për 25 min e ndjekur nga 2000 yd sprint është ngrohja, ne e kemi ngritur qartë gjendjen tonë. Ndoshta edhe më keq është ngrohja me kohë të panjohur. 5 minuta kërcime të fuqishme janë të lodhshme dhe 10 minuta janë brutale. Të dyja janë shumë më të vështira kur nuk e di se sa kohë të ka mbetur. “Vazhdo deri sa të them ndal.” “Shkëlqyeshëm, ndihem shumë më mirë tani KT!!!” LOL. Po, është gjithmonë vetëm në mendjen tonë!

Gjatë gjithë kësaj, ai arriti të udhëheqë me një zë të qetë dhe ritëm solid. Të gjithë ne shtyjmë ndryshe në çdo ushtrim, por Kevin gjithmonë ka mbajtur një nivel kaq të qëndrueshëm dhe funksional. Sinqerisht më shpërtheu mendjen. Ata që nuk kanë udhëhequr një rutinë ushtrimesh thjesht nuk e kuptojnë se sa më i vështirë është kombinimi i të menduarit, përpunimit, përcaktimit të kohës, të folurit dhe frymëmarrjes, të gjitha mes të bërit kundrejt thjesht të dëgjuarit, shikimit, të bërit dhe të frymëmarrjes.  

Kevin përfshiu gjithashtu shtrirjen e asistuar në fund të 1 ose të dy ditëve të jogës së fundjavës gjatë verës sonë të nxehtë. Përparova në nivelet e mia më të larta të fleksibilitetit gjatë asaj vere të nxehtë. Nuk e lëndoi që partneri im, Justin, ishte 6’3” dhe 210 lbs. Si një ish-lojtar bejsbolli i MLB me një unazë të Serisë Botërore, ai e kuptoi mirë streçimin dhe komponentët fiziologjikë. Ky shtrirje shtesë luajti një rol të madh në aftësinë tonë për t’u rikuperuar nga rutina rraskapitëse e ushtrimeve. Kevin do t’ju tregojë se shtrirja balistike është mënyra më e shpejtë e vetme për të përmirësuar fleksibilitetin tuaj, por unë mund të dëshmoj për kombinimin e jogës balistike, të asistuar, bikram dhe të thellë restauruese si një ekuacion që ndryshon jetën. Faleminderit Zotit për këtë mundësi dhe edukim. 

“Të gjithë jeni të çmendur. Të gjithë jeni të çmendur. Është shumë nxehtë atje. Çfarë dreqin po mendoni? Ata djemtë janë të çmendur! Pse e bëni këtë? Ju të gjithë dukeni si budallenj atje.” Dhe On dhe On dhe On. Fjalët nga galeria e kikirikut të vëzhguesve, të hutuar nga vepruesit. I dëgjuam të gjitha. Uji është kaq i pastër, freskues dhe paqësor sapo të hidhesh nga shkëmbi.  

Ajo verë ndryshoi jetën e të gjithë Luftëtarëve. Të gjithë erdhëm dhe u kthyem në vende të ndryshme, por të gjithë shkëlqejnë nga dashuria në retrospektivë për Fisin dhe udhëtimin tonë së bashku. Ne nuk ishim në burg. Ishim aq të lirë sa të lirë. Ne shkuam përtej kufijve që shumica do t’i shmangin me çdo kusht. Fjalët e mëtejshme dhe përshkrimi i tentuar vetëm kufizojnë përvojën.

Pra, çfarë marrëzie po përjetoni tani? A është një nivel EPIK i mendjemprehtësisë apo bie nën përkufizimet e çmendurisë? Ajo që ËSHTË na sfidon të gjithëve çdo ditë. A keni lëshuar, relaksuar dhe lëshuar …..veten……në mënyrë që të gjeni mendjen? Kevin shpesh citonte “Edhe kjo do të kalojë”. Natyra e përkohshme ose kalimtare e gjërave ndihmon në shpjegimin e Përsosmërisë në papërsosmëri. “Ajo” duhet të jetë e përsosur, “Siç është”, në këtë moment, pasi energjia është në lëvizje të vazhdueshme duke evoluar gjithmonë përpara. Përsosmëria përfundimtare është një iluzion i Egos që ushqen Çmendurinë e shumë përvojës. Kevin flet për fokusimin e 90% të energjisë suaj në The Why, pjesërisht sepse lëvizja e vazhdueshme e energjisë e bën të pamundur hartimin e The How (e ardhmja) tani. Përqendrohuni në atë që dëshironi, në vend të asaj që NUK dëshironi. Përqendrohuni në të vërtetën e thellë, mendjen, dashurinë dhe lirinë.  

Faleminderit që më dhatë një mundësi për të ndarë atë që ndodhi.

Duaje Charles

Jeta në burg me KEVIN

Nga Charles Wilson

Pjesa 7 – Mësuesi

Gëzuar Krishtlindjet! Shpresoj që të gjithë të jenë të lumtur dhe të shëndetshëm gjatë kësaj feste. E shijova mbrëmjen me familjen time, e cila ishte një bekim i madh. Mendova shumë herë sot për Kevinin dhe 1000 të burgosurit që dëshironin të kalonin Krishtlindjet me familjen e tyre. Siç artikulohet në postimin e fundit të Kevinit për festën, Dhënia është shtylla kurrizore e frymës së festës dhe një komponent kritik i jetës. Shumë të burgosur do të jepnin gjithçka në fuqinë e tyre për pushimet me familjen. Dhurata e kohës është ajo që vlerësoj më shumë. Unë e vlerësoj thellësisht gjithë kohën që Kevin ndau me mua dhe mendoj se shumë njerëz që lexojnë këtë post mund të kenë lidhje.  

Si çdokush në burg, Kejvina gëzon dhe ruan hapësirën e tij personale. Si mësues, udhëheqës dhe mentor për shumë njerëz gjatë rrugës, dhurata e tij më e madhe (IMO) ishte koha dhe vëmendja e përqendruar. 3 rolet e përmendura më sipër nuk janë të mundshme pa dhuratën e konsiderueshme të kohës dhe vëmendjes. Në një nivel më të thellë të ndarjes së kohës, Kevin po më jepte mua dhe të tjerëve jo vetëm kohën e atyre momenteve të sakta, por kohën dhe njohuritë e akumuluara nga vite dhe vite jete të suksesshme.  

“Sytë dhe veshët tuaj do t’ju mashtrojnë. E përsëris, sytë dhe veshët tuaj do t’ju mashtrojnë.”

Shumë prej jush e kanë dëgjuar këtë më parë. Ai i referohet kryesisht Maya-s, iluzioni i kësaj bote fizike ku jetojmë. Kevin fokusohet gjithmonë në gjërat që drejtojnë energjinë. Kjo është në thelb Pse, Qëllimi. Ajo që ka më shumë rëndësi është se si ndihemi. Energjia nuk gënjen. Dridhjet janë e Vërteta. 

Kevin është një udhëheqës dhe një mësues në shumë mënyra. Të gjitha veprimet e Kevinit janë mësime. Unë u bekua me një pikë të favorshme kaq të afërt për të studiuar veprimet e tij. Veprimet e një personi janë të Vërtetën e tij dhe fjalët nuk janë përcaktuese të veprimit. Fjalët dhe veprimet e Kevinit janë gjithmonë në linjë, deri në detajet e sakta. Më pëlqente ai aspekt i tij. Karakteri i papërshkueshëm nga plumbat pa u ndezur asnjëherë syri apo duke vënë në dyshim vendimet e duhura. Në këtë realitet, ju mund të mësoni vazhdimisht prej tij, por kjo kërkon ndërgjegjësim dhe vëmendje të vazhdueshme.  

“Kur studenti të jetë gati, mjeshtri do të shfaqet.” 

Përpara burgut nuk e kam konsideruar kurrë njohurinë e disponueshme në burg. Shoqëria nuk e pranon mendimin se një person i burgosur për 5, 10, 15 ose 20 vjet do të ishte potencialisht një mësues dhe burim i pabesueshëm mençurie. Mësimet e nxjerra në atë kohë janë të jashtëzakonshme dhe të pamundura në botën e lirë. Bota e lirë përmban kryesisht shumë rrëmujë, materializëm dhe shpërqendrim.

Po kërkoja dëshpërimisht një mjeshtër kur mbërrita në kamp. Unë isha një sfungjer dhe nuk kisha frikë ta vendosja punën. Thjesht nuk e dija se për çfarë isha. Manifestimi, energjia, vendosja e qëllimeve, joga, ushtrime të fokusuara, kung fu, qi gong, meditim, biznes, marketing, shitje, karta, histori, shpirtërore, marrëdhënie ndërpersonale, organizim, gatim, shëndet, libra, udhëtime, sporte, pishinë, alienët, gratë – këto janë vetëm disa fusha që Kevin i di mirë. I kushtova vëmendje, mbaja shënime të shumta dhe bëra çmos për të evoluar dhe jetuar mësimet.

Sot shikoj të paktën 1 video në YouTube nga mësimet e Kevinit në javë. Ndihem më mirë me zërin e tij pranë. Unë vazhdoj të marr të dhëna dhe të fitoj njohuri. Gjithçka që më mësoi Kevini ishte zhytur në nënndërgjegjeshëm. Jam në gjendje të kompetencës së vetëdijshme dhe punoj çdo ditë për të kandiduar me autopilot. E gjithë kjo ka ndryshuar jetën time në mënyrë dramatike. Ai më prezantoi mua dhe shumë prej jush me një botë të pabesueshme njohurish, fuqie të brendshme dhe të Vërtetës.  

Kejvina më thoshte shpesh se Asgjë nuk ka rëndësi. “Merre jetën lehtë miku im.” Këto fjalë janë shumë të rënda me mua. Mendoj shpesh për to. Ngurtësia dhe serioziteti janë të përqendruara në Ego. Kur e marrim jetën lehtë me perspektivën se Asgjë nuk ka rëndësi, energjia jonë qëndron në vendin më të mirë vibrues. Ne nuk lidhemi, e lëshojmë më lehtë dhe evoluojmë karmikisht. Për mua, këto janë mësimet më të rëndësishme që Kevini më mësoi. Ne duhet të jemi në një gjendje që të lejojmë universin të na udhëheqë më së miri. Kevin buzëqesh vazhdimisht. Ai është gjithmonë duke qeshur. Ai është gazmor dhe i bën të tjerët të qeshin. Ai është shumë i qetë dhe nuk e mbyll telefonin në momentet e vogla. Me pelqen. Si mësues, udhëheqës dhe mentor im, kjo “Rrugë” m’u detyrua në mënyrë delikate. Faleminderit Zotit! 

Është e rëndësishme që të kuptoni se sa mund t’ju mësojë Kevin TANI. Me ndihmën e Tonya dhe Rahelios, ai ofron kaq shumë informacione në internet. YouTube është i ngarkuar me video dhe audio të mrekullueshme. Lista e tij e librave është 100% ari. Ju nuk keni nevojë të jeni në Burg ose të flisni me të për të vazhduar të mësoni prej tij. “Nëse do të jetë, varet nga unë.” Ju keni fuqinë për të ndërmarrë veprime drejt pasurisë së informacionit që ai ndan.  

Dua të ndaj shkurtimisht Historinë time të Dhuratës së Krishtlindjes nga Universi. Unë po punoja të mërkurën e kaluar duke lëvizur gurë dhe duke vlerësuar pronën time. Në orën 7 të mëngjesit ndodhën disa çështje, plani im për ditën ndryshoi dhe kalova disa orë duke vozitur nëpër qytet për të zgjidhur problemet. Kur u ktheva në shtëpi, ndodhi një problem tjetër. Unë shpejt vrapova nëpër rrugë në pronën time. Ndodhet përballë një rruge kryesore, 3 milje nga plazhi. Në kohën e saktë që arrita në pjesën e përparme të pronës sime, një grua e bukur po kalonte me biçikletë. Vura re dhe u befasova, megjithatë isha i fokusuar në zgjidhjen e çështjes në fjalë, një linjë komunikimi e shqetësuar dhe e varur.  

Kur ajo kaloi në drejtim të kundërt 5 minuta më vonë, unë e vura re dhe eca në drejtim të saj. Ajo më thirri dhe kishte nevojë për ndihmë. Ajo i kishte dalë një gomë. E mbajta biçikletën e saj të sigurt, ndërsa ajo vraponte 4 milje në shtëpi për makinën e saj. Kur ajo u kthye, biseda jonë rrodhi pa mundim. Energjia e saj ishte e pabesueshme dhe unë u mahnita nga ajo.  

Që nga gushti, kam kërkuar nga universi një grua e bukur, shpirtërore, e cila po praktikonte joga, meditonte dhe bënte një jetë të shëndetshme. Zella është ai person. Ajo kishte një ditë të vështirë dhe i ka kërkuar universit diçka që i përshtatet përshkrimit tim. Mesa duket ajo njihet se ka një shkop magjik. Zella e mësoi fuqinë e manifestimit me qëllim pozitiv në moshën 20-vjeçare. Ajo e ka lexuar shumë herë “Kërkoni dhe jepet”.  

Kaq shumë faktorë në kohën time që mund të kishin qenë “të keq” ose “të gabuar” çuan në këtë situatë të mahnitshme të kohës kritike. Ajo është gruaja e parë me të cilën jam lidhur në gati 4 vjet (paragjykimi, burgu dhe elementët aktualë të izolimit në shtëpi si faktorë kritikë këtu) kështu që shanset e egra të kësaj situate ishin mjaft të rënda për mua. Kevin më mësoi rëndësinë e të lëshuarit dhe, për herë të parë në jetën time, tashmë kam hequr dorë nga çdo pritshmëri e rezultatit këtu. Unë jam jashtëzakonisht mirënjohës për çdo gjë që ndodh. Ajo nuk mund të jetë më e mirë se një pasqyrim i gjendjes sime të brendshme.  

E falënderoj Kevinin çdo ditë që më drejtoi mua dhe shumë të tjerë drejt së Vërtetës. Jam shumë mirënjohës për gjithë mençurinë dhe kohën e tij të shpenzuar për të më ndihmuar të shërohem, të rritem dhe të përmirësohem. 

Ne të gjithë kemi çdo ditë mundësinë për të ndriçuar botën. Unë ju kërkoj të ndizni çelësin tuaj, të vazhdoni të jepni çdo ditë dhe të ndriçoni botën tuaj në çdo rast.  

Ne kemi shumë më tepër për të qenë mirënjohës nga sa e njohim shpesh. 

Gëzuar Krishtlindjet – Dashuria Charles   

Jeta në burg Kevin

Nga Charles Wilson

Pjesa 8 – COVID

Gëzuar Vitin e Ri 2021 të gjithëve. Shpresoj të keni kaluar një sezon të bukur pushimesh me miqtë dhe familjen tuaj. 2020 ishte një vit i rëndë për të gjithë dhe pandemia COVID ndryshoi përgjithmonë botën. Drama e COVID është larg përfundimit, por shpresojmë se mund të bëjmë më të mirën për të lënë shumicën e plagëve në 2020.  

Kam kaluar saktësisht gjysmën e vitit 2020 në kamp dhe gjysmën në “botën e lirë”. Ju keni lexuar dhe dëgjuar për kushtet në burg dhe keni parasysh, çdo burg është i ndryshëm, por ky është tregimi im i asaj që ndodhi në 2020 në FPC Montgomery me Kevin. Kërkoj falje pasi është më e gjatë se normalja gjë që vonoi kohën time të prodhimit, por shpresojmë që detajet do të krijojnë një pamje më të mirë për ju.  

“The Gated Community” siç e quanim ne ishte shtëpia e një kasti të gjithë yjeve të personazheve gjatë rrugës. 2 nga njerëzit më të rëndë dhe më të egër në kamp, ​​Kenny dhe Big Jim, jetonin drejtpërdrejt përballë Kevinit; për shkak të drejtimit të shtratit përballë, çështjet e tyre të zhurmës dhe mikrobeve më drejtoheshin kryesisht tek unë. Disa të tjerë ishin vazhdimisht të sëmurë dhe kolliteshin për pjesën më të madhe të qëndrimit tim. Tavanet e ulëta dhe elementi qoshe i krahut gjithmonë zmadhonte gjithçka. 

Siç e dimë të gjithë, Kejvina ka një kujtesë të jashtëzakonshme. Pak njerëz në kamp kishin qenë atje për aq kohë sa Kevini, dhe me siguri, askush tjetër nuk mbante mend detaje, njerëz dhe situata si ai. Një paralajmërim kryesor i vitit 2020 ishte fakti që “mjekësore” ngritën një njësi karantine në ndërtesën e Birminghamit në javën e dytë të janarit. Sipas Kevin, kjo ishte e para. Kur njerëzit filluan të sëmureshin, ata hezitonin të shkonin në mjekësi nga frika se mos ishin në karantinë për 1 javë.  

“Creepy Mike” ishte i ri në Camp dhe personi i parë në krahun tonë që u karantinua më 19 janar. Dr. Marku jetonte drejtpërdrejt pranë meje dhe duke qenë se ai ishte shoku i vetëm i Majkut, ai çoi në karantinë furnizimet për Majkun e papërgatitur. Dr. Mark më pas zhvilloi ngadalë një sëmundje të kombinuar të kollës dhe temperaturës që zgjati rreth 2 javë. Prej andej, ajo u përhap ngadalë në të gjithë krahun tim, ndërsa po përhapej në të gjithë kampin në të njëjtën kohë.  

Disa nga punonjësit e burgut që i besoja dhe i respektoja ishin të sëmurë dhunshëm gjatë gjithë muajit dhjetor. Pothuajse të gjithë gjatë periudhës kohore të sëmundjes dhjetor-mars që kishin kombinimin e etheve dhe infeksionit të frymëmarrjes pretenduan se ishte sëmundja më e keqe e jetës së tyre. U ula përballë tryezës së sallës së ushqimit nga disa miq të ngushtë pasi mezi ngrinin kokën. Egoja ime pretendonte se nuk do të sëmuresha sepse shëndeti dhe praktikat e përditshme do të më mbronin. LOL. Mirë miq, për herë të 1.000.000, Egoja ime gaboi.  

Unë hyra në ditarin tim më 3 shkurt, si një ditë e veçantë sëmundjesh dhe zhurmash në krahun tonë. Big Jim kishte një proces 4 hapash të kollës, mbytjes, gërhitjes dhe pastrimit të fytit. Kjo do të vazhdonte për orë të tëra pa asnjë ndryshim. Keni do t’i bërtiste atij ose do të luftonte me një simfoni të pordhave të kanalizimeve. Xhoni pastronte vazhdimisht këpucët, kollitej dhe i bërtiste “Njeriu i Vogël” për larjen e rrobave dhe nxitimet anësore. Loui, menjëherë pas Kevinit, kollitej, hakeronte dhe pështynte vazhdimisht. Dr. Marku ishte në qoshe duke ngrënë dhjetëra pika kollë në orë, me kollë me ndërprerje dhe pastrim të fytit. “Papi” po shpërthente veshët e tij për reçelrat amerikane të viteve 80 dhe këndonte në majë të mushkërive të tij porto-rikane në anglisht të thyer. KT ishte në qoshe duke përzier një kuvertë letrash dhe duke praktikuar italishten e tij. Sapo më kishte dhembur fyti,  

Sëmundja më pushtoi ngadalë. Fyti im ishte pothuajse i fryrë i mbyllur për disa ditë, dhe më pas ai përparoi në gjoks. Më dukej sikur kisha një kandil deti në gjoks që më shtrëngonte mushkëritë. Për gati 1 javë rresht midis orës 2-5 të mëngjesit, shtrëngimi më mbyti në një kollë të përmasave epike. Më në fund fillova të ndihesha më mirë dhe më pas ai qëndroi në sistemin tim për 10 ditë të tjera. Isha i sëmurë për 21 ditë rresht. Në një farë mënyre shoku im i qelisë Jerome nuk u kolli asnjëherë dhe Kevini nuk u sëmur kurrë. Ata ishin të vetmit 2 në të gjithë krahun që arritën të shmangnin sëmundjen.  

Cigaret arritën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave në kompleks më 17 shkurt dhe shkonin për 90 Macks për paketë. Kjo përkthehet në rreth 70 dollarë për 1 paketë cigare!! Shumë burra u grumbulluan në një qoshe për të ndarë 1 cigare në një lojë për orë që luanin për të kaluar kohën. Burgu është i vetmi vend ku do të shihni ndonjëherë djem që vrapojnë me thasë lavanderi plot me pako peshku skumbri të drejtuar për të blerë cigare. E pabesueshme!

Më 19 shkurt patëm një mbledhje në Bashkinë. Lajmi i madh zemërthyes ishte një urdhër përmes BOP për të hequr mikrovalët tanë deri më 1 maj. Njerëzit u shtypën, por ne ishim një nga objektet e fundit që i kishim akoma. Nuk përfunduan me heqjen e tyre më 1 maj dhe ishin ende aty kur u largova më 1 korrik. Ushqimi i nxehtë bën shumë për shpirtin e burgut.

Dhoma e Vizitimit ishte e mbyllur për të gjithë muajin shkurt për muajin e Historisë së Zezë, dhe kur u rihap, ishte shumë bukur të praktikoje përsëri jogën. Më 15 mars, Kevin dhe unë ishim herët në joga dhe diskutuam lajmet e bllokimit të COVID me yoga Jim. Më kujtohet qartë fytyra e Kevinit kur Jim na dha përditësimet e lajmeve. Ai e pa të gjithë të shpaloset shumë përtej asaj që “raportonte” lajmet. Isha i mërzitur për lajmet dhe paralajmërimet, dhe energjia ime ishte e fikur për gati një javë. Ishte një hap i madh në procesin e “lëshimit të kontrollit” që përcakton burgun. Është një proces i çuditshëm për të dëgjuar dhe më pas të dëshmosh (vetëm përmes televizorit) se e gjithë bota po futet në mbyllje hap pas hapi. Gjëja qesharake është se simptomat e COVID u rreshtuan pikërisht me sëmundjen në Kampin që filloi në dhjetor………………..

Kevin qëndroi në kontakt me disa njerëz të lidhur ndërkombëtarisht. Ai na jepte përditësime në krah të përditshme dhe javore. Të gjithë në kamp u ngjitën edhe më shumë pas televizorit. Epidemia e Frikës u përhap si murtaja. Unë mendoj se Kevin po dërgonte përditësime në Facebook dhe më pas ata censuruan faqen e tij dhe/ose e mbyllën atë. E drejtë apo e gabuar, e gjithë bota mediatike thjesht mbylli të gjitha komunikimet nga Trump. Duket se liria e fjalës është zhdukur plotësisht. Kjo është ajo për të cilën Kevin ushtronte kryesisht me librat e tij dhe luftonte në lidhje me mospërfilljen e dënimit me burgim të gjykatës.  

Çfarë është fakti dhe çfarë është trillimi këto ditë?? Kevin gjithmonë thoshte se Fakti është kryesisht vetëm opinioni i mbështetur nga Ego për realitetin e dikujt tjetër. Jam dakord me gjithë zemër, por çfarë na bën të besojmë diçka si Fakt, të Vërtetë ose të Gënjeshtërt? Një copë ari që përcakton pjesën më të madhe të jetës = Të dish dhe të mos bësh, është të mos dish.  

Prokurori i Përgjithshëm Barr mori vendimin më 1 prill që të gjithë që dilnin nga burgu duhej të kalonin një karantinë 14-ditore. Miku ynë Bob u largua në mëngjes para se të zbatohej ajo politikë. Ne menduam se ai ishte me fat, por më vonë zbuluam se ai ishte ngecur në një shtëpi të tmerrshme në gjysmë të rrugës në Atlanta për disa muaj si rezultat. Stafi i kampit konvertoi krahët E, F dhe B në Birmingham në njësinë e caktuar të karantinës.  

Funksionimi ynë Chow Hall ndryshoi dhe ata filluan të na telefononin nga njësia e banimit në një orar të rradhës për mëngjes dhe drekë. Gjithçka shërbehej në stiropor dhe darka jepej në drekë. Llogarita që çdo 3 javë mbushnim një fushë të tërë futbolli me polisterol. Niveli i mbetjeve në përgjithësi në burgje është i tmerrshëm, por me COVID ne po gjeneronim mbeturina sa një qytet i vogël. Ky ndryshim i polisterolit nënkuptonte gjithashtu një ton punë shtesë për stafin e kuzhinës, përfshirë Kevinin. Ai u tërhoq nga zona e tij dhe u fut në linjën e montimit të ushqimit të popullsisë së përgjithshme, ku paketonte qindra kontejnerë çdo ditë. Ai ishte shumë i mirë në punën e tyre, dhe për pasojë ata e thirrën për të ndihmuar shumë më tepër se sa pritej. Këto ndryshime të mëdha të sistemit prishën seriozisht rrjedhën normale të ushqimit të vjedhur që qarkullon nëpër ndërtesa.

“Le të bëjmë një marrëveshje” filloi më 2 prill. Kevin, drejtuesi i shfaqjes së lojës, erdhi në jetë. Ai mbikëqyri porositjen e të gjithë ushqimit për Pashkën dhe në vend që të hante ushqimin e tij, ai zgjodhi t’i jepte atë dhe të tjerat si çmime në shfaqjen e tij të lojës. Kevin i çoi gjërat në një nivel krejtësisht të ri me argëtim dhe angazhim në krahun tonë. Ishte momenti kryesor i ditës së të gjithëve. Ai ishte shumë i emocionuar për të dhuruar ushqim, çmime dhe pozitivitet. “Lojërat” zakonisht fillonin rreth orës 14:00, dhe ai ishte gati dhe priste në krevatin e tij, i trullosur nga eksitimi.    

Ai ndryshonte çdo ditë formatin për mënyrën e fitimit të çmimeve. Ai kalonte një ose dy orë duke shkruar të dhëna në letër, duke përgatitur kutitë e tij, duke bërë lista dhe duke vazhduar të evoluonte lojën. Filloi vetëm me mua, Dr. Mark, Big Jim dhe Kenny. Loja u rrit për të përfshirë të gjithë komunitetin Gated + “Creepy Mike”. Disa njerëz që u regjistruan për Pashkën nuk morën pjesë dhe ai kishte më shumë ushqim shtesë sesa ishte planifikuar. Disa lojëra ishin thjesht duke hamendësuar përgjigjen e duhur, një numër të rastësishëm në kokën e Kevinit ose duke zgjedhur letrën e duhur. Lojëra të tjera u përfshinë më shumë me opsionet e kutive për të zgjedhur ose zgjedhur 1 artikull me një të dhënë për një tjetër ose opsion për shkëmbim. Ai do ta “ëmbëlsonte marrëveshjen” dhe do t’ju joshte në një zgjedhje potencialisht më të keqe ose më të mirë. Ishte mjaft test psikologjik.  

 Çmimet përfshinin: “Vakte të mahnitshme” në mikrovalë në 6 shije të ndryshme, kuti Matzos, një përbërje mëngjesi për Pashkën, bolonjë ose pastrami, biskota me bajame të markës EPIC Haggadah, salcë rrikë, bukë vrasëse Dave, një përbërje mëngjesi për Pashkën, arra banane ose ushqime të shijshme. tortë, një “çantë picash” speciale KT, vaj ulliri, pelte speciale, tapeti i tij i yogas, raketa e tij e tenisit, këpucët, çorapet, kutitë me skumbri (valuta) dhe disa opsione vaktesh të ngrira. TË GJITHË në të gjithë godinën e kishin zili “Komunitetin e portës” me kryebashkiakun KT.  

Përpara 5 prillit, nëse do të kapeshit me maskë, do të merrnit një goditje disiplinore. Më pas erdhi urdhri që të gjithë duhej të mbanim maska. Na lëshuan maska ​​të bëra nga UNICOR që kishin erë dhe dukeshin të tmerrshme. Në njësitë e banimit ishte një opsion për t’i veshur ato, por në kompleksin për në/nga Salla Chow ishte e detyrueshme. Rojet shprehën mungesë shqetësimi dhe i shpërndanë vetëm për të thënë se po. E vërteta e thjeshtë është se rojet e sollën sëmundjen në kamp. Si dreqin tjetër do të hynte kur ne jemi në izolim??

Akti i Kujdesit kaloi dhe të gjithë u gëzuan për lirinë dhe lehtësimin e pritur. I gjithë legjislacioni i burgjeve publike është privatisht “Në diskrecionin e BOP”. Duhet të bëhet presion SERIOZ i DD-së që BOP të lirojë njerëzit dhe më pas stafi i burgut të bashkëpunojë. Çdo strukturë ka politika të ndryshme të stafit, por në FPC Montgomery, nuk ekzistonte asnjë udhëheqje apo llogaridhënie. Ne, dhe veçanërisht Kevini, nuk ishim aq me fat sa për personelin e burgut. Punët e personelit të burgut NUK përcaktojnë fuqinë apo statusin, por pozicioni dhe koha në sindikatat e punëtorëve BOP. Menaxherja jonë e rastit, zonjusha Z, kishte peshë serioze në Union dhe si togere e mëparshme në një burg të sigurisë së mesme, ajo jetoi në një mashtrim emocional se ne ishim njerëz të tmerrshëm që kishim nevojë për ndëshkim të mëtejshëm. E thënë thjesht,  

Më 10 prill, AG Barr bëri një deklaratë zyrtare duke i drejtuar BOP që të largojë të gjithë nga kampet. Të gjithë u emocionuan para kohe dhe ekipi ynë i Njësisë u vu nën kontroll për të punuar më shumë se kurrë. Më 14 prill Kevin u thirr në zyrë disa herë dhe iu tha se dokumentet e tij ishin dërguar në RRM në Florida. Kthimi ishte zakonisht 1-2 javë, kështu që ai ishte i emocionuar dhe gati për lajmin e mirë.  

Menaxherja jonë e njësisë, zonjusha F, ishte një nga njerëzit më të ëmbël në kompleks. Ajo ishte shumë e sëmurë në muajin janar, por kur shkoi në spital për analiza, mjekët NUK mundën të identifikonin virusin që kishte. Ishte diçka “e re”. Ajo bëri çmos për të lëvizur dokumentet dhe donte të shihte njerëzit të shkonin në shtëpi. Fatkeqësisht, zonjusha Z nuk kishte ndërmend të punonte më tej ose t’i linte njerëzit të largoheshin, kështu që zonjat u futën në një grindje. Zonja F ishte shtatzënë dhe thashethemet ishin se në një farë mënyre zonjusha Z e përdori atë si mjet që ajo të kthehej në shtëpi. Pra, tani nuk kishim menaxher të njësisë, dhe 2 menaxherë të pamotivuar të rastit. Ky nuk ishte një fillim ideal për lëvizjen e ndihmës COVID. 

Sapo filloi bllokimi më 1 prill, të gjithë kishin hapësirë ​​të kufizuar dhe dhomë frymëmarrjeje. Çdo ndërtesë përmban 2 oborr trekëndësh. Ato janë të vogla, por mjaft të mëdha për të stërvitur 2 tavolina pikniku dhe disa njerëz në të njëjtën kohë. Kevin, Dr. Mark dhe unë filluam të stërvitemi çdo ditë. Zakonisht fillonim në shkallët dhe përfundonim në oborr. Në fillim u ndjeva tepër e kufizuar dhe e kufizuar, por më pëlqeu shumë stërvitjet tona. Kevin përshtati ushtrimet dhe rutinat tona çdo ditë. Kevin dhe unë gjithashtu filluam të praktikonim joga në qelitë tona dhe më vonë u zhvendosëm në oborr pas numërimit të orës 16:00. 

Data ime e lëshimit ishte 5 maj, kështu që më 17 prill u thirra me një grup për të diskutuar raportimin në njësinë e karantinës 14-ditore. Kohët e fundit kisha prerë një Mohawk festiv për argëtim dhe Ekipi i Njësisë diskutoi që të më linte të qëndroja më gjatë në kamp nëse po argëtohesha shumë me flokët e mi. Janë vetëm flokë! Ata thanë se do të raportojmë në karantinë të hënën. 

 Ne kishim rënë dakord të stërviteshim në orën 12:30, por në mesditë u ula në tryezën time i dërrmuar. Krejt papritur erdhi koha për të shkuar në shtëpi. Më erdhi shumë emocion duke menduar për stërvitjen time të fundit me KT. Sinqerisht nuk u ndjeva gati të largohesha, dhe ndoshta nuk doja? Unë kisha “plane” për muajt e mi të fundit në kamp dhe Zoti kishte qeshur me to. Gjithçka dukej surreale. Disi kjo përvojë ishte bërë lumturi. Cfare ndodhi? Pra, në orën 12:30, KT tha se ishte koha për të rrokullisur. Më duhej të mbytja emocionet e mia, ta shikoja në sy dhe të shkoja. Shkova fort dhe i lashë të gjitha në shkallë. 

Në orën 9 të mëngjesit të datës 18, papritur më thirrën në karantinë 4 ditë më herët. M’u desh të vrapoja në një vrap të çmendur për të mbledhur gjithçka. E gjeta Kevinin te kompjuteri lart; I dhashë një përqafim dhe lamtumirë emocionale. Ndonjëherë lamtumirat e nxituara janë më të lehta se sa zgjatja dhe vajtimi. Kejvina ishte aq bujar gjatë lojërave “Let’s Make a Deal” saqë unë kisha një qese gjigante rrobash të mbushur vetëm me ushqim! 

Unë shënova një vend të mrekullueshëm qelie në karantinë dhe u vendosa aty. Arritën disa nga miqtë e mi të ngushtë dhe të gjithë festuam shijen e lirisë aty pranë. Kufijtë tanë ishin krahu E, krahu F dhe dhoma e televizorit mes tyre. Stafi i burgut ngriti një dhomë telefonike në çdo njësi banimi në fillim të bllokimit për COVID dhe në vend të telefonave të shumtë, ne kishim 1 telefon për të ndarë. Gjithçka ishte e qetë dhe e lehtë në karantinë. Vazhdova të stërvitesha në shkallët siç kishim bërë Kevin dhe unë.

Ne festonim sa herë që dikush largohej, por më pas ishte e rëndë të shikoje të tjerët që ktheheshin në Njësinë Mobile. Po……….Disa të burgosurve iu dhanë data të lirimit, u transferuan në karantinë dhe më pas pas një jave iu tha “dikush bëri një gabim, ju nuk kualifikoheni”. “Na vjen vërtet keq dhe e dimë se si ndihesh.” Një i burgosur, Matt, ishte gati 70 vjeç dhe i kishin mbetur edhe 7 vjet nga dënimi absurd 15-vjeçar. Gjendja në karantinë u bë mjaft e zymtë pasi ndodhi kjo.  

Kejvina e priste takimin e tij në çdo kohë; Shpresoja se ai do të mbërrinte në karantinë ndërsa unë isha atje. Ditët kalonin dhe unë pyesja veten se çfarë po ndodhte. Pastaj e pashë duke ecur me shpejtësi drejt bibliotekës juridike një ditë. E dija se diçka kishte ndodhur dhe supozova se Menaxheri ynë i rastit Zonja Z “bëri një gabim”. Epo, rezulton se kisha të drejtë. Vlerësimi i tij i rrezikut PATTERN ishte paraqitur gabimisht si LOW dhe jo MIN. Ai dorëzoi dokumentet e sakta dhe iu tha se duhet të përpunohej brenda 1 jave. 

Koha kaloi dhe erdhi 4 maji. Në orën 6:30 të mëngjesit, oficerët e R&D (Marrja dhe shkarkimi) mbërritën për të bërë plane me të burgosurit që largoheshin brenda 24 orëve. Më thanë të isha gati në orën 3:30 të mëngjesit, sepse bileta ime e autobusit kishte lëvizur përpara. 2 orë më vonë zonjusha Z u shfaq me z. Barnes për të biseduar me mua. Vërtet!!!??? Më shpjeguan se shtëpia ime në gjysmë të rrugës nuk kishte vend dhe më duhej të qëndroja edhe 2 muaj deri më 1 korrik. Më thanë të bëja paketimin dhe të kthehesha në Njësinë Mobile. E dija që ishte një gënjeshtër dhe shtëpia në gjysmë të rrugës ishte në 30% të banimit. Refuzova të largohesha dhe shterova të gjitha rrugët e lehtësimit përpara se të bëja paketat për t’u kthyer në Mobile.  

Kam jetuar në karantinë për 18 ditë, kështu që kur u ktheva në Mobile më 6 maj, të gjithë po dilnin jashtë. Ishte mjaft dërrmuese dhe nuk dukej reale. I kisha dhënë Tonit krevatin tim të poshtëm pranë Kevinit, por zgjodha të kthehesha atje dhe të merrja krevatin e sipërm. Isha i lumtur që pashë shumë miq, por u deshën një ose 2 ditë për t’u përshtatur. 

Në përpjekjen time për të kuptuar fatin tim, i kërkova Kevinit të fliste me mua në shkallë. Çfarë bëra për ta shkaktuar këtë? nuk e kuptoj! Në atë kohë mendova se ishte një gjë e keqe dhe jo një bekim. E mbani mend citimin e Shekspirit? Unë e pashë atë si një problem dhe jo një mundësi. Kevin tërhoqi një vijë në mur dhe diskutoi me mua 3 nivelet e Karmës dhe kohën. Kam studiuar dhe kuptuar mirë Sanchita-n, Parabda-n dhe Agami-n, por emocionet e mia e turbulluan përkohësisht arsyen. Biseda me Kevinin më bën gjithmonë të ndihem më mirë. Mora disa frymë thellë dhe u vendosa për udhëtim. 

Në jetë ne të gjithë luajmë lojëra të ndryshme. Lojërat mund të shihen nga shumë këndvështrime. Unë qëndrova në kontakt me familjen dhe avokatin tim për muajin e ardhshëm duke luajtur lojën e kontrollit dhe “ligjit”. Ne u përpoqëm të hartonim Ligjin e Kujdesit dhe një mundësi lëshimi të hershëm. Ishte një humbje kohe dhe energjie. Unë kurrë nuk e kam shijuar atë lojë dhe përfundimisht e lashë lojën. Në burg, edhe pse je i pafuqishëm, egoja shtyn çdo përpjekje për kontroll. Është shumë më e lehtë të shijosh udhëtimin duke e ditur se je mjaft i pafuqishëm. Ligjet nuk ekzistojnë, dhe politika është loja e vërtetë. 

Burgu ishte një vend unik për të përjetuar vrasjen e George Floyd dhe lëvizjen Black Lives Matter. Shumë djem ishin ngjitur pas televizorit gjatë gjithë ditës. Disa biseda të rënda u zhvilluan brenda komunitetit të zi. Kam dëgjuar më shumë se një herë se problemi i vërtetë ishte që zezakët të vrisnin zezakët dhe jo policët. Marrëdhëniet e zezë kundër të bardhëve në kampin tonë qëndruan të qëndrueshme dhe ne mbetëm të bashkuar nga baza jonë e përbashkët e burgosjes.  

Big Jim u sëmur dhe gati vdiq menjëherë pas kthimit tim në krah. Stafi mjekësor në mënyrë të përsëritur e shtyu atë dhe e injoroi problemin e tij. Ai ishte zgjuar gjithë natën duke vjellur copa të gjelbra dhe më në fund e çuan në spital. Kirurgu tha se ishte 3-4 orë larg vdekjes! Hernia e tij ishte plasur nga brenda dhe gangrena e zorrëve ishte shfaqur. Stafi i burgut sinqerisht nuk i intereson nëse jeton apo vdes. Ju jeni një i burgosur #, jo një njeri.  

Një nga bekimet e qëndrimit tim të zgjatur ishte trajnimi më intensiv me Kevin. Gardiani hapi kompleksin për çdo njësi për të marrë kohën e rekreacionit për 1 orë. Unë ose kam luajtur tenis ose kam punuar me Kevin. Ne praktikonim Bikramin 5 ditë në javë dhe stërviteshim 2 orë shtesë çdo ditë. Ne vendosëm të mbajmë frymën gjatë vrapimit të shkallëve gjatë ngrohjes tonë 20-minutëshe çdo ditë dhe kjo e ngriti lojën tonë. Thithjet e kontrolluara përmes hundës janë thelbësore. Kevin krijoi një version të modifikuar të orarit të mëparshëm të stërvitjes së llojit të çmendurisë dhe 3 orë joga në ditë ishte pjesa ime e preferuar. Kevin nuk ndalon kurrë së luajturi lojëra të fokusuara në vetë-përmirësimin përmes stërvitjes mendore dhe fizike.  

Në fillim të qershorit, Kevin vendosi të shkonte në një dietë “vetëm me arrat” për disa ditë përpara agjërimit. Sapo filloi agjërimi prisja që ai të ngadalësonte shpejtësinë, por ai nuk e bëri! Për një javë të plotë ai bënte streçing balistik për 1 orë (në diellin e mesditës), dhe më pas bënim Bikram çdo pasdite në orën 16:00. Ai ndihej shkëlqyeshëm dhe mbajti një nivel superior energjie. Kevini është me të vërtetë një makinë dhe praktikat e tij atë javë më lanë pa fjalë.  

Agjëroi 10-12 ditë (e harroj saktësisht), dhe më pas iu deshën disa ditë të pushonte dhe të shërohej. KT, luftëtari, më pas vendosi që të bënim një kampim 2-javor. Më pëlqente koha e gjumit të pasdites dhe pa të, nuk mund të kisha mbajtur ritmin me Kevin. Ky orar intensiv, për mua, ishte kulmi i një procesi të jashtëzakonshëm 2-vjeçar të kondicionimit mendor dhe fizik.  

Por prisni, si nuk ka shkuar ende Kejvina në shtëpi? Pas pritjes për disa javë, Kevin e kuptoi se diçka nuk ishte në rregull përsëri. Këtë herë doli se zonjusha Z kishte harruar të dorëzonte 1 komponent të paketës së Kevinit, pra nuk kishte qenë në përpunim. DD vazhdoi të shtrëngonte kërkesat dhe lejimin për lehtësimin e COVID. Kevin u kualifikua për lehtësimin origjinal dhe kishte nevojë që regjistrimi i tij të përfundonte sipas atyre kushteve. Zonja Z e ridorzoi saktë pakon e tij dhe nga fundi i qershorit, më në fund dëgjoi nga njerëzit e tij se miratimi i tij për mbylljen në shtëpi po përpunohej.  

Koha ime me Kevin ishte e veçantë dhe jeta po ndryshonte, por praktika jonë e jogës 1 me 1 ishte diçka më e thellë. Në një hapësirë ​​të vogël trekëndore, ne u sfiduam me kakofoninë e të burgosurve që luanin letra, hanin, shanin, bërtisnin, djersiteshin dhe bënin ushtrime. Mizat na sulmonin vazhdimisht, por praktika kërkonte fokus të vazhdueshëm. Ne i ngulim sytë një copëz qielli blu dhe gjetëm paqe të thellë në atë vizion të kufizuar. Kjo praktikë do të thoshte botën për mua. 

Mendova për pyetjen e fundit që do t’i bëja Kevinit. Më në fund, në fund të praktikës sonë të fundit të Bikramit së bashku, e pyeta: “Kevin, çfarë më duhet të punoj për të përmirësuar veten?” Ai u përgjigj me disa shembuj për të thënë në fund. “Charles, nuk ka tjetër.” Në thelb ishte niveli më i thellë i të thënit “Shih Veten hyjnore në çdo gjë”. Iluzioni i kësaj bote është se ne jemi të ndarë nga njëri-tjetri. Ne jemi të gjithë Një.  

Data ime e lëshimit të 1 korrikut nuk ndryshoi dhe papritmas mbërriti. Rregullat e BOP ndryshuan dhe lirimi nuk kërkonte më karantinë. Ata përcaktuan që ne ishim tashmë në karantinë si të thuash. Një ditë para se të largohesha, zonjusha Z e thirri Kevinin në zyrë. Vendndodhja e tij e izolimit në shtëpi në Florida ishte refuzuar sepse nuk ishte me familjen. Çfarë!!!? Pas gjithë kësaj kohe, ata vendosën që ai duhet të lirohet në Çikago, distrikti i tij origjinal i dënimit. Shkëlqimi ishte se ai nuk kualifikohej më për lirimin e COVID! Zonja Z tha “Duhet të dorëzoni një paketë të re për Çikago, por më vjen keq që nuk kualifikoheni më për kushtet e përditësuara të lëshimit të COVID.” Kejvina ishte i hutuar nga kjo situatë, por si gjithmonë, ai tha se “Gjithçka është perfekte dhe unë do të largohem kur të jetë koha e duhur”. 

Lirimi im më në fund ndodhi dhe unë isha në një paqe të thellë gjatë gjithë procesit. Ndihej magjike. U largova me frikë nga ajo që sapo përjetova. Koha nuk ekziston dhe u ndjeva krejtësisht ndryshe nga kur mbërrita. Siç tha Kevini kur e takova, burgu është një aventurë e mahnitshme. Nuk do t’i kisha besuar askujt dhe ta përjetoja ishte e vetmja mënyrë. Mos harroni, “Të dish dhe të mos bësh, do të thotë të mos dish”. Kthimi në botën e COVID ishte një proces intensiv, por unë jam mirënjohës çdo ditë për bekimet e mia të shumta! CDC kohët e fundit pranoi se COVID ishte këtu edhe përpara se Kina ta diskutonte publikisht atë. Nuk kam dyshim se COVID ishte “virusi i panjohur” me simptomat e sakta të COVID që kaluan nëpër kamp dimrin e kaluar. Askush nuk më besoi në atë kohë, por kujt i intereson gjithsesi.  

Kërkoj falje që nuk e përfundova këtë para Vitit të Ri siç ishte planifikuar. Universi qeshi me planin tim dhe unë u tërhoqa në shumë drejtime. Pjesa 9 e kësaj serie do të titullohej “Historia e kthimit”. Kings of Leon shkroi një këngë të mrekullueshme me këtë titull. Shikoje kete. Pjesa 9 duhet të ishte postuar përpara lirimit të Kevin. Jemi të gjithë të entuziazmuar që ai është jashtë kampit dhe tani jemi dëshmitarë të krijimit të Historisë së tij të Rikthimit. Unë e di se gjëra të mahnitshme janë në punë dhe ne të gjithë jemi të entuziazmuar për atë që na pret. Unë mendoj se Kevin do të na thoshte se në çdo kohë, pavarësisht se ku jemi në jetë, një Histori e Rikthimit është në kartat tona. “Nëse do të jetë, varet nga unë.” 

Emerson na kujton: “Ajo që qëndron pas nesh dhe ajo që qëndron përpara nesh janë çështje të vogla në krahasim me atë që ndodhet brenda nesh.”  

Unë jam gjithmonë mirënjohës për përvojën time në Camp dhe gjithë kohën time me Kevin. Ju lexues e kuptoni se karma ime e mirë dhe jo e keqe më çoi në burg, por pakkush mund ta kuptojë këtë të Vërtetë. Ju uroj të gjithëve një 2021 të mrekullueshëm dhe më tej. Faleminderit që lexuat dhe festuat kohën time me Kevin.

Duaje Charles